Cine este Dumitru Comănescu, românul care a fost declarat al treilea cel mai bătrân bărbat din lume. S-a născut pe 8 noiembrie 1908

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 21:41
Cine este Dumitru Comănescu, românul care a fost declarat al treilea cel mai bătrân bărbat din lume. S-a născut pe 8 noiembrie 1908
Cine este Dumitru Comănescu, românul care a fost declarat al treilea cel mai bătrân bărbat din lume. S-a născut pe 8 noiembrie 1908. Sursa foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București

Dumitru Comănescu, al treilea cel mai bătrân bărbat din lume, s-a născut pe data de 8 noiembrie 1908, astfel că în prezent are 111 ani și 3 luni, vârstă la care nimeni nu visează să ajungă.

Românul care a fost declarat al treilea cel mai bătrân bărbat din lume

Bărbatul este la ora actuală al treilea cel mai în vârstă bărbat din întreaga lume, potrivit clasamentului „Ten oldest living men”.

Dumitru Comănescu se poate lăuda și cu faptul că este al 75-lea cel mai vârstnic bărbat din toate timpurile, dar şi a 72-a cea mai vârstnică persoană în viaţă de pe Pământ.

Clasamentul a fost publicat de către The Gerontology Research Group pentru a marca ocazia desemnării şi recunoaşterii de către Guinness World Records a celui mai bătrân bărbat din lume, japonezul Chitetsu Watanabe.

Bărbatul din Japonia va împlini luna viitoare 113 ani. Poziția a doua a clasamentului este ocupată de britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908, în același ani ca românul de pe locul trei.

Dumitru Comănescu a lucrat 70 de ani

Dumitru Comănescu, al treilea cel mai bătrân bărbat din lume, s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova, pe data de 8 noiembrie 1908.

De meserie a fost inginer agronom, remarcându-se prin faptul că a devenit unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi.

De altfel, românul a fost discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti.

Dumitru Comănescu, al treilea cel mai bătrân bărbat din lume, s-a înscris inițial la Facultatea de Matematică, unde l-a avut ca profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica.

Ulterior, prahoveanul s-a reorientat spre domeniul cercetării plantelor.

După ce a absolvit facultatea în 1933, românul de peste 111 ani a lucrat timp de 70 ani, iar în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică.

Nu a renunțat la vremea pensionării la muncă, astfel că, la vârsta de 86 de ani, a luat parte la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-şi astfel activitatea.

Dumitru Comănescu a fost premiat anul trecut de Primăria Capitalei, prin centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, CSMB, cu suma de 5.000 de lei şi o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieţii şi contribuţiei la dezvoltarea societăţii şi a comunităşii Municipiului Bucureşti şi ca o recunoaştere a respectului şi preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×