MAE anunță că românul contaminat cu coronavirus are o stare bună. Bărbatul este internat în Japonia

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/02/2020, 09:26
MAE anunță că românul contaminat cu coronavirus are o stare bună. Bărbatul este internat în Japonia
Starea de sănătate a românului infectat cu coronavirus este una bună. Sursa foto: Hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că cetățeanul român de pe nava de croazieră Diamond Princess care a fost diagnosticat cu coronavirus se află internat într-un spital din Japonia, iar starea sa de sănătate este în momentul de față una bună.

Care este starea românului infectat cu coronavirus

Primul și singurul cetățean român care a fost infectat cu noul tip de coronavirus a fost supus mai multor teste medicale suplimentare pentru a vedea clar cât de mult este afectat organismul său. Ministerul de Externe a declarat că starea de sănătate a bărbatului originar din județul Argeș este una bună.

Românul în vârstă de 41 de ani este internat într-un spital din Japonia, în timp ce soția sa se află în continuare pe vasul de croazieră. În ceea ce privește situația celorlalți români de pe Diamond Princess aceștia se află în continuare în carantină lângă portul Yokohama.

Românul lucra pe vasul de croazieră alături de soția sa

Bărbatul diagnosticat cu coronavirus lucra pe vasul de croazieră împreună cu soția sa care în momentul de față nu prezintă semnele îmbolnăvirii. Potrivit MAE cetățeanul român a luat legătura cu rudele care locuiesc lângă Pitești, iar acestea sunt optimiste în ceea ce privește însănătoșirea sa.

„Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român.

Au fost efectuate în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone”, au spus reprezentanții MAE.

Locuitorii din Beijing, în carantină timp de 14 zile

Autoritățile de la Beijing au instaurat stare de carantină pentru ttți locuitorii care se întorc în capitală după vacanța prelungită de Anul Nou. Asta înseamnă că timp de 2 săptămâni japonezii vor fi nevoiți să stea în casă sau să meargă în locurile desemnate pentru carantină.

În plus, autoritățile au declarat că s-a luat această decizie pentru a putea controla epidemia cu coronavirus care a izbucnit în decembrie 2019 în orașul Wuhan din China. Acesta este și motivul pentru care persoanele care încalcă aceste regului vor fi aspru pedepsiți.

În ceea ce privesc cazurile de persoane infectate la nivel mondial s-a confirmat primul pacient din Africa, informează BBC.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×