Cine e Călin Nistor, noul şef al DNA. În 2018 a refuzat să candideze pentru aceeaşi funcţie

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 13:27
Cine e Călin Nistor, noul şef al DNA. În 2018 a refuzat să candideze pentru aceeaşi funcţie GALERIE FOTO
Cine este noul şef al DNA, Călin Nistor

Noul preşedinte interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este Călin Nistor, care a preluat funcţia după ce Anca Jurma a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat. În vara anului trecut, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost scoasă din funcţie, Călin Nistor a refuzat să candideze pentru acest post, după cum şi anunţa:

„Nu sunt hotărât dacă-mi voi depune candidatura. Mai sigur, nu. Este opţiunea mea. Ca om care a lucrat în DNA, aş spune că e bine să fie condusă de un om din cadrul structurii, cu experienţă, pentru că ştie mecanismele din interior şi vulnerabilităţile şi punctele forte ale instituţiei. Dacă ne uităm în istorie, veţi vedea că DNA nu a fost condus de un om din cadrul structurii”, a declarat ajunctul Direcţiei, Călin Nistor, la B1TV.

Cine e Călin Nistor, noul şef al DNA

Călin Nistor este unul dintre procurorii cu cea mai mare experienţă din DNA şi a instrumentat dosare importante. Acesta nu face parte din echipa cu care Laura Corduţa Kovesi a condus instituţia precum Anca Jura, cea care i-a fost şi consilier. Călin Nistor chiar s-a opus multor măsuri care au fost luate de Kovesi şi de multe ori a refuzat să dea curs comenzilor primite din partea acesteia.

Călin Nistor a mai fost nominalizat în 2013 pentru conducerea DNA, după ce anchetase un număr de 45 de dosare de corupţie în şapte ani, fără nicio achitare. Acesta vorbea despre munca pe care o face şi ce înseamnă pentru un procuror procedura de achitare:

Călin Nistor, noul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie
Călin Nistor, noul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

”Pentru procurori, cel mai mare rebut profesional este o achitare. Când trimiţi în judecată o persoană, trebuie să te asiguri că ai toate probele care să justifice legalitatea şi temeinicia trimiterii în judecată. Achitările pot fi clasificate pe două categorii: imputabile pentru procuror, care sunt cele mai grave şi neimputabile (…)”, spunea actualul şef al DNA în luna august a anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×