Anca Jurma a renunțat la șefia DNA. Ce spune Tudorel Toader

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 13:57
Anca Jurma a renunțat la șefia DNA. Ce spune Tudorel Toader GALERIE FOTO
Anca Jurma nu mai este la şefia DNA

Anca Jurma nu mai vrea să fie la şefia Direcţiei Generale Anticorupţie, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut anunţul. Şefa DNA a renunţat la încă un mandat de interimar. Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii ar fi urmat să decidă marţi dacă Anca Jurma va mai primi un nou mandat de interimar pentru şase luni, atunci când perioada şefului DNA expira.

Aceasta, însă, a anunţat în şedinţa CSM că nu doreşte să mai ocupe această funcţie. ”A refuzat un nou mandat de intermat la șefia DNA. Nu mai vrea să fie la conducere. S-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă. În cazul acesta secţia nu o avea decât pe ea apt. Vom vedea ce va decide secţia la o şedinţă următoare”, a declarat ministrul Justiției Tudorel Toader.

Anca Jurma a renunțat la șefia DNA

Următoarea propunere pentru şefia DNA se va stabili la următoarea şedinţă de CSM. Anca Jurma a devenit şefa Direcţiei Generale Anticorupţie pe 12 iulie 2018, atunci când a primit mandatul de procuror-şef interimar al DNA. Laura Codruţa Kovesi era şefă înainte, dar fusese demisă după o decizie pronunţată de Curtea Constituţională.

Anca Jurma a fost delegată de către Augustin Lazăr în vara anului trecut. Aceasta a deţinut două mandate ca şef al serviciului de cooperare internaţională, după care a fost consiliera Laurei Codruţa Kovesi, iar în ultimii 10 ani nu mai instrumentase dosare penale.

Anca Jurma, fosta şefă a Direcţiei Generale Anticorupţie
Anca Jurma, fosta şefă a Direcţiei Generale Anticorupţie, a anunţat azi, înca drul şedinţei CSM că nu mai vrea încă un mandat la DNA

Anca Jurma este născută în 1966 şi a deţinut funcţia de procuror-şef interimar al Direcţiei Generale Anticorupţie (DNA) timp de şase luni. Anca Jurma este fiica fostului procuror general al României (în perioada 1996 – 1997), Nicolae Cochinescu, cel care a fost şi judecător al Curţii Constituţionale din 2001 până în 2010.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×