Cine este Lia Savonea, noul președinte al CSM. Judecătoarea, considerată o apropiată a PSD

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/12/2018, 14:26
Cine este Lia Savonea, noul președinte al CSM. Judecătoarea, considerată o apropiată a PSD
Șeful CSM este ales prin votul membrilor plenului, iar că președintele este judecător, vicepreședintele trebuie să fie procuror și viceversa

Judecătoarea Lia Savonea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, considerată și o apropiată a PSD, a fost aleasă miercuri în funcția de președinte al CSM. Plenul CSM s-a întrunit pentru a-și alege noua conducere, într-o ședință la care participă și liderul statului Klaus Iohannis. Secția pentru procurori l-a numit marți, 11 decembrie, pe procurorul Nicolae Andrei Solomon drept candidat pentru fucția de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

De altfel, Lia Savonea este cunoscută că ar avea legături cu zona PSD, dar mai este cunoscută și din presă, căci de-a lungul timpului s-a scris despre relația soțului ei cu fostul senatos PSD Cătălin Voicu. Iar, potrivit informațiilor din presă, avocatul Mihai Sovanea a recunoscut că i-a acordat consultanță lui Voicu, acesta fiind condamnat la închisoare.

Lia Savonea, noul președinte al CSM este cunoscută că ar avea legături cu zona PSD

Cine este Lia Savonea, noul președinte al CSM. Judecătoarea, considerată o apropiată a PSD
Plenul CSM s-a întrunit pentru a-și alege noua conducere, într-o ședință la care participă și liderul statului Klaus Iohannis

Judecătorul a cerut într-o solicitare depusă la CSM, luna trecută, declanșarea procedurii de revocare din funcție a Cristinei Tarcea, președintele instanței supreme. Motivul a fost că aceasta nu a aplicat modificările de la Ligea 304/2004 privind constituirea completurilor de cinci judedcători, ce judecă spețe cum ar fi cea care-l vizează și pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Revenind, pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM se află și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2018, fiind în mandatul judecătorului Simona Camelia Marcu. De altfel, pretendenții pentru șefia CSM trebuie să prezinte un proiect managerial care să cuprindă planurile lor referitoare la gestionarea competențelor Consiliului și soluționarea aspectelor legate de resursele umane din sistemul judiciar și proiectele în derulare. Șeful CSM este ales prin votul membrilor plenului, iar că președintele este judecător, vicepreședintele trebuie să fie procuror și viceversa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×