Procurorul șef-adjunct al DNA, Marius Iacob, audiat la Parchetul General! Sebastian Ghiță a depus o plângere împotriva sa

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 11:05
Procurorul șef-adjunct al DNA, Marius Iacob, audiat la Parchetul General! Sebastian Ghiță a depus o plângere împotriva sa GALERIE FOTO
Procurorul șef-adjunct al DNA, Marius Iacob, audiat la Parchetul General! Sebastian Ghiță a depus o plângere împotriva sa

O informație-bombă a cutremurat Direcția Națională Anticorupțe! Procurorul-șef adjunct al DNA, Marius Iacob va fi audiat în cursul acestei zile la Parchetul General! Toate astea după ce a fost deschis de procurori un dosar la scurt timp de când Sebastian Ghiță a depus o plângere pe numele fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, care i-ar fi cerut bani pentru plata transportului lui Nicolae Popa din Indonezia.

Potrivit celor mai noi informații, adjunctul șefului DNA a ajuns la sediul Parchetului General. La intrarea în instituție, Marius Iacob a făcut o declarație în fața jurnaliștilor prezenți.

Marius Iacob, audiat astăzi la Parchetul General

În fața magistraților, Marius Iacob va da astfel explicații în legătură cu faptul că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut lui Sebastia Ghiță să achite extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia. La sosirea la sediul Parchetului General, procurorul șef-adjunct al DNA a spus că nu dorește să facă vreo declarație pe acest subiect, pentru că este o procedură judiciară.

„Nu pot să spun nimic, am fost convocat pentru această procedură judiciară, motiv pentru care nu pot face declarații”, a declarat procurorul Marius Iacob, potrivit stiripesurse.ro.

La începutul acestei luni, omul de afaceri Sebastian Ghiță a depus un denunț la Parchetul General împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, în care o acuză că i-a cerut o sumă de bani pentru a-l aduce în țară pe fostul director FNI, Nicolae Popa. Fostul deputat PSD a declarat în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena 3 că fosta șefă DNA i-ar fi spus că operațiunea îi va garanta funcția de procuror șef al DNA.

Sebastian Ghiță este un fost deputat PSD

În plus, a mai mărturisit Sebastian Ghiță, Laura Kovesi i-ar fi promis că va interveni în vederea extrădării lui Nicolae Popa din Indonezia în schimbul sumei de 268.689 de lei. Controversatul om de afaceri a susținut atunci că Laura Codruța Kovesi a ales un avion privat din două motive. În primul rând, ea a vrut să evite verificarea documentelor de extrădare și în al doilea rând, să nu-i acorde posibilitatea lui Nicolae Popa să simuleze o problemă de sănătate, astfel încât să obțină fie o escală, fie întoarcerea în Indonezia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×