Cercetătorii americani au oferit o veste importantă în ceea ce privește COVID-19, ei fiind de părere că virusul nu suferă mutații rapid, iar un vaccin ne-ar salva pentru mulți ani de acum încolo.
Cercetătorii americani, veste importantă despre COVID-19
Publicația Washinton Post, citată de Mediafax, arată că studiul efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea John Hopkins a arătat că virusul COVID-19 nu suferă mutații rapid, ceea ce este o veste foarte bună.
Această descoperire ne dă speranța că atunci când se va găsi un vaccin împotriva acestui temut virus, el ne va proteja pentru o perioadă lungă de timp și nu trebuie găsit un antidot la o perioadă scurtă de timp.
Specialiștii americani au analizat peste 1.000 de probe diferite de virus și au ajuns la concluzia că există diferențe mici între tulpinile care au infectat oamenii din Statele Unite și virusul care a apărut la Wuhan, locul de unde a plecat această pandemie.
Vaccinul va fi asemănător celor împotriva rujeolei și varicelei
”Este un număr relativ mic de mutații pentru că virusul a trecut printr-un număr mare de oameni. Rata de mutație sugerează că vaccinul inventat pentru acest virus ar putea fi unul singur mai degrabă, decât unul nou în fiecare an, așa cum este cel antigripal”, a declarat Peter Thielen.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Savantul s-a arătat încrezător că vaccinul împotriva coronavirusului va fi asemănător cu cele împotriva rujeolei sau varicelei și ne-ar oferi o imunitate pe termen mult mai lung.
Un specialist francez în boli infecțioase anunță că a găsit tratamentul pentru coronavirus și consideră ”imoral” faptul că trebuie trebuie să așteptăm un studiu clinic pentru administrarea lui. Specialistul Didier Raoult a spus că clorochina este cel mai bun tratament.
Anunțul medicului francez a fost preluat și de președintele american Donald Trump, care a spus că leacul ar fi compus din clorochină și azitromicină. Conform acestuia, combinația este una una foarte eficace în reducerea duratei de infectare în pacienții testați.
Presa americană scria despre un bărbat din Florida bolnav de coronavirus care ar fi fost salvat după ce ar fi luat medicamentul sugerat de Donald Trump. Din păcate, la scurt timp a urmat și reversul medaliei. Un alt cetățean american, tot din Statele Unite ale Americii, dar din Phoenix, a încetat din viață după ce s-a tratat, fără sugestia medicilor, cu fosfat de clorochina.