Cea mai puternică rugăciune de seară. Are efect imediat dacă o rostești înainte de culcare

Silviu Ghering    Claudiu Melinte   
în Stiri mondene
28/02/2019, 22:24
Cea mai puternică rugăciune de seară. Are efect imediat dacă o rostești înainte de culcare
Cea mai puternică rugăciune de seară. Are efect imediat dacă o rostești înainte de culcare

„Rugăciunea este felul nostru de a intra în legătură cu Dumnezeu, prin care ne arătăm credință, nădejdea și dragostea noastră”, ne învață crestinortodox.ro, „cea mai mare comunitate ortodoxă din lume”. Rugăciunile sunt de mai multe feluri: rugăciuni lăuntrice, rugăciuni exterioare, rugăciuni personale, rugăciuni comune. Vom vorbi în continuare de rugăciune de seară.

După o zi istovitoare, de-a lungul căreia puține sunt momentele de răgaz în care să ne gândim la cele sfinte, seara, înainte de odihnă, este un moment de tihnă trupească și, mai ales, sufletească, în care rugăciunea este nu numai poarta deschisă către Dumnezeu, dar și panaceu universal pentru frământările noastre, care nu sunt altceva decât boli ale sufletului.

Cea mai puternică rugăciune de seară. Are efect imediat dacă o rostești înainte de culcare

Iar rugăciunea de seară aduce alinare și liniște oricărui creștin credincios dacă este spusă cu convingere și cu gândul numai la izbăvirea de cel rău, sub orice formă a sa. Iată mai jos cea mai puternică rugăciune de seară, cu efect imediat dacă o rostești înainte de culcare, care să te apropie de Dumnezeu și de o liniște sufletească necesară unui somn odihnitor pentru înfruntările de a doua zi. Se numește „Rugăciunea de seară în 4 trepte”.

  1. „Doamne, îţi mulţumesc şi te binecuvântez pentru că astăzi…” şi spui ce motive ai să-i mulţumești şi să-l binecuvântezi pe Dumnezeu pentru ziua respectivă, încheind cu „Amin!”.
  2. „Doamne, ajută-mă să iert cum ierţi Tu, vino Tu în mine şi iartă pe…” şi îi spui pe cei pe care îi ai a-i ierta pentru ziua respectivă, care ți-au greşit ție și familiei tale în ziua respectivă, încheind cu „Amin!”.
  3. „Doamne, iartă-mă pe mine pentru că…” și spui ce crezi că ai greșit cu fapta sau cu gândul și de-abia după aceea zici așa: „Și pentru astea iartă-mă, Doamne, pe mine așa cum și eu iert greșiților mei pentru că aşa ne înveți Tu, Doamne Dumnezeul nostru, în rugăciunea de căpătâi «Tatăl nostru». Amin!”.
  4. „Doamne ajută-mă, că mâine vreau să…”, şi aici, la ultima treaptă spre iertarea lui Dumnezeu, spui ce dorinţe noi ai pentru ziua ce urmează.
Rugăciunile sunt legăturile noastre directe cu Dumnezeu, ne deschid calea către mântuirea sufletului de către Iisus Hristos, care pe cruce a murit pentru păcatele noastre și, înviind, s-a înălțat la cer pentru izbăvirea lor
Rugăciunile sunt legăturile noastre directe cu Dumnezeu, ne deschid calea către mântuirea sufletului de către Iisus Hristos

Alte 5 rugăciuni de seară pentru liniștirea sufletului

  • Rugăciune de seară către Dumnezeu

„Doamne, Dumnezeul nostru, iartă-mă pentru tot ce trebuia să spun și nu am spus, pentru tot ce trebuia să fac și nu am făcut, pentru tot ce trebuia să iubesc și nu am iubit. Apără-mi, te rog, Doamne, familia, căci restul nu e decât praf și vânt.
Doamne, Dumnezeul nostru, în Care am crezut și al Cărui nume mai mult decât tot numele Îl chemăm, dă-ne nouă iertare sufletului și trupului, celor ce mergem spre somn, păzește-ne de toată nălucirea întunericului.
Potolește, Doamne, Dumnezeul nostru, pornirea poftelor, stinge aprinderea zburdării trupești și ne dă în curăție a viețui cu lucrurile și cu cuvintele, că dobândind viață cu fapte bune să nu cădem din binele Tău cel făgăduit, că bine ești cuvântat în veci. Amin!”

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul / păcătoasa!”, este una din cele mai scurte şi mai puternice rugăciuni către Mântuitor și poate fi spusă în orice moment când simți nevoia
„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul / păcătoasa!”, este una din cele mai scurte şi mai puternice rugăciuni către Mântuitor
  • Rugăciune de seară către Maica Domnului

„Preacurată și binecuvântată de Dumnezeu Născătoare Marie, Maică cea bună a Bunului Împărat, varsă mila Fiului Tău și Dumnezeului nostru spre pătimașul meu suflet și cu rugăciunile tale mă îndreptează spre fapte bune, ca preacinstit cealaltă vreme a vieții mele fără prihană să o trec și pentru tine Raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, care ești una Curată și binecuvântată. Amin!”

Rugăciunea de seară este tare bine să devină o obișnuință pentru toți creștinii, indiferent de vârstă
Rugăciunea de seară este tare bine să devină o obișnuință pentru toți creștinii
  • Rugăciune de seară către Sfântul Anton

„Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a-i ajută pe cei nevoiași și săraci, ajută-mă să-mi câștig pâinea cea de toate zilele. Iată în ce greutăți mă aflu eu și familia mea: (spui greutățile). Nu știu ce să fac și încotro să mă îndrept.
Faptele tale minunate au aruncat o rază de speranța și în sufletul meu și mă îndeamnă să alerg la mijlocirea ta. Știu că Dumnezeu, care orânduiește toate, cunoaște starea mea, dar nu sunt vrednic să apar în fața lui. De aceea cer sprijinul tău. Vin cu toată încrederea la ține, sfinte Antoane! Ai milă de mine și de familia mea. Luminează mintea și mișcă inima celor mai mari că să ia o hotărâre bună în situația mea. Fă-i să înțeleagă greutățile în care mă zbat eu și familia mea.
Locul de muncă potrivit înseamnă pentru mine câștigarea celor necesare existenței mele și a familiei mele. De aceea, te rog, ajută-mă să găsesc un serviciu potrivit, că să trăiesc cinstit din munca mea. Nădăjduiesc că mă vei ajută. Voi stărui în această rugăciune până când ea se va împlini. Amin!”

Seară de seară e bine să te mărturisești Mântuitorului Iisus Hristos pentru iertarea păcatelor de peste zi și liniștirea sufletului ca să te trezești a doua zi dimineață cu mare poftă de viață
Seară de seară e bine să te mărturisești Mântuitorului Iisus Hristos pentru iertarea păcatelor de peste zi și liniștirea sufletului
  • Rugăciune de seară către Sfânta Muceniță Filofteea

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.
Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră.
Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție «Bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee, de binele și liniștirea ce ne-ai adus-o de Mântuitorul Iisus Hristos și primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Dacă spui această rugăciune seară de seară, somnul îți va fi adânc și odihnitor, ferit de orice neplăcere trupească sau sufletească și te vei trezi odihnit și cu poftă de viață a doua zi dimineață
Dacă spui această rugăciune seară de seară, somnul îți va fi adânc și odihnitor, ferit de orice neplăcere trupească sau sufletească
  • „Rugăciunea este cheia raiului, ea deschide porţile harului divin. Rugăciunea este un gaj, o garanţie a imortalităţii, căci cel ce vorbeşte cu Dumnezeu cu toată sinceritatea, devine mai tare ca moartea, sufletul lui devine nemuritor, iar corpul lui va reînvia în mod glorios”Arsenie Boca
  • „Cea mai puternică rugăciune care te păzeşte de gânduri rele şi de războaie este aceasta: «Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!». Dacă ar vibra în mintea noastră rugăciunea aceasta, fie călugăr sau mirean închinător, oriunde am fi, diavolul nu are putere să intre în sufletul nostru, pentru că aude numele Dumnezeului Celui viu. Şi Dumnezeul nostru este foc mistuitor, îi arde pe diavoli. Nu te poate schimba nimeni dacă ai în inima ta pe «Doamne, Iisuse…». Dar trebuie să ai o treaptă a rugăciunii. Când zici «Doamne, Iisuse…» se cutremură tot iadul, numai să zici din inimă” – Arhimandrit Cleopa Ilie
  • „Așa cum rugăciunile făcute noaptea de Apostolii Pavel și Silă au deschis porțile temniței, tot așa și rugăciunea făcută la miezul nopții de către creștini poate deschide porțile Cerurilor” – Sfântul Ioan Gură de Aur
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×