Rugăciune către Sfânta Filofteia, făcătoarea de minuni de la Curtea de Argeș. Rupe orice blestem!

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 15:55
Rugăciune către Sfânta Filofteia, făcătoarea de minuni de la Curtea de Argeș. Rupe orice blestem!
Iată rugăciunea pntru zile de boală a Sfintei Muceniţe Filofteia!

Sfânta Filofteia este una din cele mai importante sărbători ale românilor creștini. Aceasta era considerată o soră îndepărtată a Sfântului Ilie. Sfânta are harul de a alunga seceta, de aceea este cunoscută și ca „aducătoarea de ploi”. În ziua prăznuirii sale, este strict interzis să folosești obiecte ascuțite de orice fel.

De asemenea, în ziua Sfintei Mucenițe sunt câteva lucruri de făcut și de respecat pentru a avea noroc. Iată rugăciunea Sfintei Mucenițe Filofteia! Cuvintele te scapă de boală! „Întru răbdarea ta ţi-ai agonisit plata ta, Fericită Filofteia, întru ispite neîncetat răbdând, bătăi suferind, în necazuri binevoind, pe săraci miluindu-i şi pe flămânzi săturându-i; roagă-te lui Hristos Dumnezeu, bună fecioară, să mântuiască sufletele noastre”, Troparul Sfintei Mucenițe Filofteia.

Rugăciune către Sfânta Filofteia

„Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.

Sfânta Muceniţă Filofteia
Sfânta Muceniţă Filofteia

Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră.

Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×