Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Calinic de la Cernica, pomenit pe 11 aprilie de Biserica Ortodoxă

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
10/04/2020, 20:06
Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Calinic de la Cernica, pomenit pe 11 aprilie de Biserica Ortodoxă
Cea mai puternica rugăciune catre Sfântul Calinic de la Cernica

Sfântul Calinic de la Cernica este pomenit pe 11 aprilie de Biserica Ortodoxă. În această zi, credincioșii se roagă puternic către Sfântul Calinic, recunoscut drept mare făcător de minuni. În aceeași zi mai este pomenit și Sfântul Sfințit Mucenic Antipa.

Rugăciune către Sfântul Calinic de la Cernica

În ziua prăznuirii, credincioșii pornesc în pelerinaj la Mânăstirea Cernica pentru a se ruga Sfântului, mare făcător de minuni.

„Ai ştiut că ne vin vremuri grele, o, Sfinte Părinte Calinic, și vărsat-ai lacrimi pentru ele, ajutor să dai, oricât de mic. Tu ne-ai dăruit minune mare, prin sfintele moaşte de ierarh, pentru vremurile de-ncercare și pentru nenorociri, hotar”.

„Picură-ne, dar, şi nouă lacrimi, din suflete, blânde ploi de har, căci avem păcate, multe patimi de care nici nu avem habar. În foamete şi în sărăcie nu ne lăsa azi, părinte drag, țara noastră, dulcea Românie, îţi aşteaptă rugăciunea-n prag! De la mânăstirea din Cernica, Strălucirea ta ne-alungă frica”!

Ajuta oamenii nevoiași

Părintele Calinic s-a născut în București, în 1787, fiind botezat Constantin. Era foarte milostiv, dar și foarte sărac. Voia să îi ajute pe cei sărmani, dar nu avea cu ce. Așa că, le dădea hainele de pe el și încerca să facă rost de bani pentru ei, ca să aibă ce să mănânce. Toți semenii lui erau frați în Hristos, așa îi numea.

Credincios de mic, la 20 de ani a plecat la Mânăstirea Cernica unde a rămas 43 de ani. La scurt timp după, a fost tuns în monahism și a primit numele Calinic. Mai târziu, a devenit episcop al Râmnicului.

Toți ani petrecuți în mânăstire a postit și s-a rugat puternic pentru oameni, pentru țară și pentru sufletele plecate în ceruri. A murit pe 11 aprilie 1868 și a fost îngropat în Biserica Sfântul Gheorghe de la Cernica, care este și ctitoria sa.

S-a spus despre el că a făcut mult bine, de-a lungul vieții, și a ajutat mulți oameni aflați în necaz. În plus, și după moarte, rugăciunile către el au făcut bine. Tocmai de aceea este considerat făcător de minuni și grabnic ajutător.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×