3 rugăciuni scurte de spus în Postul Paștelui. E bine să le rostim lunea, miercurea și vinerea

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 11:32
3 rugăciuni scurte de spus în Postul Paștelui. E bine să le rostim lunea, miercurea și vinerea
3 rugăciuni scurte pe care trebuie să le rostești în Postul Paștelui. Sursa foto: pixabay.com

Postul Paștelui reprezintă o perioadă de curățare sufletească și trupească în timpul căreia credincioșii renunță la produsele din carne, lapte și ouă, se împacă cu persoanele cu care au avut dispute și mai ales, se roagă pentru iertarea păcatelor pe care le-au săvârșit. Citește în rândurile de mai jos 3 rugăciuni scurte pe care este bine să le rostești în zilele de luni, miercuri și vineri. 

Rugăciuni scurte de rostit în Postul Paștelui pentru iertarea păcatelor

Preoții le recomandă credincioșilor ca pe întreaga perioadă a Postului Paștelui numit și Postul Mare să se abțină de la anumite alimente, dar și să se roage mult. Acest post face referire la perioada de 40 de zile și 40 de nopți în care Mântuitorul Isus Hristos a postit înainte de a începe propăvăduirea Evangheliei.

Cea dintâi rugăciune, cea mai scurtă şi mai mântuitoare este aceasta care se aude mereu în Biserică în timpul slujbei: „Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh”. Prin conținutul ei dogmatic cinstim Sfânta Treime, iar teologii ne învaţă că cele mai scurte și mai puternice rugăciuni sunt cele pe care le avem tot timpul în gând şi în inimă.

Cea de-a doua rugăciune scurtă pe care este bine să o rostești în zilele de luni, miercuri și vineri în perioada postului este adresată Sfântului Efrem Sirul și aduce foarte multă putere persoanei care o rostește. Ruga este rostită în special pentru iertarea păcatelor, dar și pentru curățarea sufletească.

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruieşte-mi-l mie, slugă Ta. Aşa, Doamne Împărate, dăruieşte-mi că să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat eşti Tu în vecii vecilor. Amin”.

Rugăciune care se rostește în post pentru depășirea tuturor obstacolelor vieții

Pentru a scăpa de griji și necaz preoții îi sfătuiesc pe credincioși să-și deschisă sufletul, să citească rugăciuni și se roage indiferent de ziua din calendar sau oră. Rugăciunea de mai jos rostită în perioada Postului Paștelui îi ajută pe oameni să treacă peste toate obstacolele care le ies în cale.

„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului şi a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche şi cea Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudam şi Ţie ne rugăm:

Întăreşte-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguinţă, spre mărirea numelui Tău celui sfânt şi spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor şi biruinţa asupra păcatului,- ca împreună cu Tine răstignindu-ne şi îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte şi să petrecem cu bună plăcere înaintea Ta întru toate zilele vieţii noastre.

Că Ţie se cuvine a ne milui şi a ne mântui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte, si Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×