Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o spui în Postul Paștelui

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
02/03/2020, 11:23
Cea mai puternică rugăciune pe care e bine să o spui în Postul Paștelui
Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești în Postul Paștelui. Sursa foto: pixabay.com

Oamenii credincioși se roagă în fiecare zi, însă una dintre rugăciuni este bine să o rostești în Postul Paștelui atât pentru iertarea păcatelor, cât și pentru liniște interioară. Ruga de mai jos este cea mai puternică și ajută orice credincios care o rostește cu smerenie în suflet. 

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Postul Paștelui

Cea mai puternică rugăciune de rostit în Postul Paștelui se spune cu frică și tremur în voce, ca și cum ar fi șoptită direct în urechea lui Dumnezeu. Este foarte important să creem în singurătate și în intimitatea proprie o atmosferă de rugăciune similară celei din Biserică ca astfel, ruga să ajungă acolo unde trebuie.

Tot ce trebuie să facem este să ne rugăm simplu, dar să nu uităm să însoțim cuvintele rostite cu semnul Sfintei Cruci, mătănii și plecări ale genunchilor. De asemenea, este foarte important ca pe toată perioada postului să păstrăm cu sfințenie anumite reguli nescrise pentru a ne curăța sufletul de păcate.

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu, Păstorule şi Mielule, Care ai ridicat păcatul lumii şi ai iertat datoria celor doi datornici şi femeii celei păcătoase i‑ai dăruit iertare păcatelor ei, Cel ce ai dăruit vindecare slăbănogului împreună cu iertarea păcatelor lui, Însuţi, Stăpâne, uşurează, lasă, iartă păcatele, nelegiuirile, greşealele cele de voie şi cele fără de voie, cele cu ştiinţă şi cu neştiinţă, cele cu călcare de poruncă şi cu neascultare, ce s‑au făcut de robii Tăi aceştia (N).

„Tu singur ești fără de păcat și ai putere”

Şi câte, ca nişte oameni purtători de trup şi vieţuitori în lume, au alunecat de au greşit, cu lucrul, cu cuvântul, cu gândul, cu ştiinţă sau cu neştiinţă, în timpul nopţii şi în timpul zilei; sau sub blestem şi afurisenie de la arhiereu ori de la preot au căzut, sau înşişi pe sine s‑au blestemat, sau cu jurământ pe numele lui Dumnezeu s‑au jurat şi l‑au călcat; sau din mânia cea fără socoteală pe vreunul din creştini au afurisit sau au blestemat;

Sau nebuneşte au vorbit, sau au osândit, sau au clevetit, sau vorbe spurcate au vorbit, sau au pizmuit, sau au minţit, sau au ţinut minte răul; ori cu mânie s‑au pornit, ori s‑au mândrit, ori au viclenit sau camătă au luat, ori s‑au trândăvit, ori în deşert s‑au mărit, ori în iubire de argint au căzut, ori s‑au îmbătat şi au vărsat;

Că Tu singur eşti fără de păcat şi ai putere a ierta păcatele şi Ţie se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi bunului şi de‑viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Ce altă rugăciune mai poate fi rostită în Postul Paștelui

Postul Paştelui reprezintă o perioadă de 40 de zile de pregătire spirituală pentru Sărbătoarea Învierii Mântuitorului. Preoţii ne transmit că în această perioadă este foarte important să ne rugăm pentru lepădarea păcatelor, dar și să ne împăcăm cu persoanele cu care ne-am certat și să ne spovedim.

O altă rugăciune care mai poate fi rostită în Postul Paștelui este cea îndreptată spre Sfântul Efrem Sirul. Chiar dacă este o rugă scurtă, aduce multă putere celui care o rostește.

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruieşte-mi-l mie, slugă Ta. Aşa, Doamne Împărate, dăruieşte-mi că să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat eşti Tu în vecii vecilor. Amin”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×