Rugăciunea zilei de 11 aprilie. Rostește-o pentru sănătate, fericire și liniște sufletească

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/04/2019, 18:17
Rugăciunea zilei de 11 aprilie. Rostește-o pentru sănătate, fericire și liniște sufletească GALERIE FOTO
Rugăciunea închinată Sfântului Calinic de la Cernica

11 aprilie este o zi foarte importantă pentru toți credincioșii. Astăzi îl prăznuim pe sfântul ierarh Calinic de la Cernica.  În rândurile următoare, vă vom prezenta o superbă rugăciune pe care trebuie să o rostim astăzi, pentru a avea parte de liniște și bucurie sufletească.

Rugăciunea pentru ziua de 8 aprilie: sfântul ierarh Calinic de la Cernica

Sfântul ierarh Calinic de la Cernica s-a născut în orașul București, în ziua de 7 octombrie 1787, provenind dintr-o familie de credincioși și a fost botezat sub numele de Constantin. La vârsta de 20 de ani, dragostea pentru Dumnezeu i-a purtat pașii la mănăstirea Cernica, unde tânărul Constantin și-a schimbat numele în Calinic.

Sfântul Calinic de la Cernica
Sfântul Calinic de la Cernica

În Mănăstirea Cernica a vieţuit sfântul Calinic 43 de ani, nevoindu-se zi şi noapte, în post şi rugăciune, în muncă şi smerenie, în răbdare şi dragoste. Drept aceea, după cinci ani de slujire în treapta diaconiei, a primit şi sfinţitorul dar al preoţiei, iar după alţi cinci ani, cu glas de obşte a fost ales de sobor stareţ al chinoviei de la Cernica, pe care a cârmuit-o cu multă iscusinţă timp de 31 de ani, săvârşind multe fapte încununate de laudă.În anul 1850, preacuviosul Calinic a fost ales şi sfinţit episcop al Râmnicului, unde a săvârşit mari fapte şi a împlinit multe din lipsurile acestei eparhii. Cu nespusă râvnă şi osteneală a zidit din temelie biserica Episcopiei, împodobind-o cu zugrăveală şi odoare scumpe şi a dat viaţă nouă tiparniţei bisericeşti, scoţând la lumină multe cărţi de slujbă şi de zidire sufletească. Dorul de viaţă schimnicească l-a îndemnat atunci să zidească o biserică la Schitul Frăsinei, cu toate chiliile dimprejur, pentru adăpostirea părinţilor dornici să petreacă viaţa sihăstrească după pravila călugărilor din Muntele Atonului, statornicită aici de acest fericit ctitor” , se arată în calendarul creștin ortodox.

Rugăciunea închinată sfântului Calinic. Rostește-o și vei avea liniște sufletească

De Dumnezeu purtătorule, părintele nostru Calinic, povăţuitorule al călugărilor, podoaba cuvioşilor şi lauda arhiereilor, ajutătorule al celor din nevoi şi făcătorule de minuni! Cu nevoinţele tale chip de sfinţenie te-ai arătat, iar acum cu îngerii în ceruri te veseleşti; cu care roagă pe Milostivul Dumnezeu să ne dăruiască nouă pace şi mare milă” . este textul superbei rugăciuni pe care o vor rosti astăzi toți credincioșii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×