Ce salariu are Carmen Iohannis! Șeful statului câștigă într-o lună cât soția sa într-un an

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 16:45
Ce salariu are Carmen Iohannis! Șeful statului câștigă într-o lună cât soția sa într-un an GALERIE FOTO
Care este salariul soţiei preşedintelui României, Carmen Iohannis

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, câştigă mult mai puţin decât şeful statului. Făcând o comparaţie între cele două remuneraţii, „prima Doamnă” a încasat din salarii într-un an cât Klaus Iohannis într-o singură lună.

Din 2019, salariul preşedintelui României s-a ridicat la suma de 25.000 de lei, însemnând că şeful statului este în acest moment cel mai bine plătit demnitar. De la 1 ianuarie 2019, salariul lui Klaus Iohannis a beneficiat de o majorare cu 2.200 de lei.

Ce salariu are Carmen Iohannis, în comparaţie cu preşedintele Klaus Iohannis

Carmen Iohannis, de partea cealaltă, a câştigat în anul 2018 din salariul încasat de pe urma funcţiei de profesor suma de 443 de euro pe lună, echivalentul a aproximativ 2.000 de lei, lunar. Totodată, la veniturile înregistrate de Klaus şi Carmen Iohannis în 2018 se adaugă şi banii din chirile înasate pentru casele pe care le deţin în Sibiu.

Klaus Iohannis, alături de Carmen Iohannis
Klaus Iohannis, alături de Carmen Iohannis

Există şi un dosar al locuinţelor, iar Carmen Iohannis a fost deja citată de două ori de Parchetul General, însă soţia preşedintelui a refuzat să participe de fiecare dată. Prima dată a motivat o călătorie în Marea Britanie, apoi a trimis scutire medicală, invocând probleme de sănătate.

Klaus Iohannis a spus, însă, că la următoarea citaţie Carmen Iohannis va merge la audieri pentru că, după spusele preşedintelui, nu are nimic de ascuns:  ”Bineînţeles, n-avem nimic de ascuns. Acestea sunt doar speculaţii”, a declarat Klaus Iohannis despre situația soției sale, Carmen Iohannis și audierile la Parchetul General. Înainte de a fi chemată la audieri, Klaus Iohannis dădea de înţeles că soţia sa nu are de ce să meargă la Parchet: „Nu există deocamdată temei pentru astfel de discuţii”.

Liviu Dragnea a condamnat decizia soţiei preşedintelui de lipsi de la audieri: „Nu am nimic cu doamna Iohannis şi vă spun foarte sincer, dar, (…) dacă oricine din această sală sau eu sau Liviu Pleşoianu şi cu mine am fi acuzaţi de ceva şi am fi chemaţi la procurori şi noi nu am merge nici prima dată, nici a doua oară? Eu sunt răcit şi Liviu are o problemă, are o vizită de făcut în Franţa. Cam ce credeţi că s-ar întâmpla cu oricare dintre dumneavoastră? Cu duba. Ce arată asta, nu numai Justiţie selectivă, tupeu, credinţa că sunt deasupra legii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×