Carmen Iohannis, audiată la Parchetul General în dosarul caselor de la Sibiu

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 21:32
Carmen Iohannis, audiată la Parchetul General în dosarul caselor de la Sibiu GALERIE FOTO
Carmen Iohannis alături de Klaus Iohannis

Carmen Iohannis va fi audiată luni în dosarul caselor de la Sibiu la Parchetul General. Soţia preşedintelui României va fi chestionată, după ce publicaţia Lumea Justiţiei a depus o plângere penală la DNA de abuz în serviciu, spălare de bani, fals şi grup infracţional organizat.

„În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, arată luju.ro în plângere.

Carmen Iohannis, audiată la Parchetul General în dosarul caselor de la Sibiu

Publicaţia a depus plângere şi împotriva preşedintelui României, însă Klaus Iohannis neagă total implicarea în acele acuzaţii: „Eu nu am niciun dosar. Toate s-au clasat. Aceste clasări nu s-au facut pentru că mă cunosc eu cu procurorul Lazăr 1 sau cu procurorul Lazăr 2. S-au clasat pentru că nu există fapte. Eu știu foarte bine ce am făcut și la primărie, și înainte de primărie, și la Președinție. Eu nu am comis niciodată o ilegalite sau vreo faptă penală, lucru la fel de adevărat și pentru soția mea, Carmen”, declara președintele Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis alături de Klaus Iohannis
Carmen Iohannis alături de Klaus Iohannis

Procurorul care se ocupă de cazul familiei Iohannis și al notarului Buscă Radu Gabriel este Cristian Lazăr, de la Parchetul General. Notarul a fost deja audiat, însă soţia preşedintelui României a lipsit după ce a motivat o vizită oficială în Marea Britanie, alături de preşedintele României, Klaus Ioahnnis, de la care nu putea lipsi. Aceasta a avut loc la jumătatea lunii noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×