Cât costă o cursă cu taxiul, în noaptea de Revelion! Tarife si de 10 ori mai mari

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
31/12/2018, 18:50
Cât costă o cursă cu taxiul, în noaptea de Revelion! Tarife si de 10 ori mai mari
Cât costă o cursă cu taxiul, în noaptea de Revelion

În seara de Revelion taximetriştii circulă fără să pornească aparatul de taxat, şi aşa ajung să ia tarife până la de 10 ori mai mari faţă de cum se plăteşte o cursă. Managerul unei firme de taximetrie a dat cel mai bun sfat pentru a scăpa de astfel de taximetrişti:

„Noi încurajăm plata cu cardul, întrucât oferă mai multă transparenţă şi control asupra costurilor, mai ales în perioada sărbătorilor când cererea e foarte mare şi presiunea pe costuri şi comportamentul în piaţă este unul diferit”.

Cât costă o cursă cu taxiul, în noaptea de Revelion

Un alt taximetrist vorbeşte şi el despre cum se procedează în noaptea dintre ani: „Folosim doar aplicaţii, două aplicaţii, la telefon nu prea răspund fetele. Prin aplicaţie te duce exact la client, nu stai să te mai complici, imediat face legătura cu clientul”.

Tarife uriaşe, la noaptea dintre ani.Cât costă o cursă cu taxiul, în noaptea de Revelion
Tarife uriaşe, la noaptea dintre ani.Cât costă o cursă cu taxiul, în noaptea de Revelion

Conform stirileprotv, taximetriştii au răspunsuri care mai de care mai diverse atunci când sunt chestionaţi cu privire la sumele uriaşe pe care le cer, însă cea mai întâlnită motivare este aceea că de Revelion este greu să munceşti: „Daca va zic 100 lei, ziceti ca mult. E Revelion, daca tot am iesit pe strada nu vreau sa ma duc cu degetele goale acasa. ma duc cu niste bani acasa, nu sa ma ia lumea la misto cu o cursa de 7 lei…”, spune un alt taximetrist.

Recent, autorităţile de Capitală au dat amenzi uriaşe taximetriştilor care înşelau clienţii prin metoda „maimuţa”; „Mufa care intră în aparatul de taxat, exact aici s-au făcut modificările, ea intră aici. S-a putut realiza conexiunea între această modificare şi acest dispozitiv şi, prin apăsare, se impulsionează aparatul de taxat şi se majorează preţul transportului. S-a urmărit verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi. Eliminarea pirateriei în acest domeniu, verificarea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, afirmă Claudiu Costea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×