Cum te fură taximetriştii la preţ! Dispozitivele pentru care Poliţia i-a amendat pe şoferii de taxi cu mii de euro

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 15:36
Cum te fură taximetriştii la preţ! Dispozitivele pentru care Poliţia i-a amendat pe şoferii de taxi cu mii de euro GALERIE FOTO
S-a aflat cum te fură taximetriştii la preţ

Poliţia a folosit dispozitive pentru a-i prinde pe taximetriştii care înşelau clienţii prin metoda cunoscută ca „Maimuţa”. Sâmbătă noapte, autorităţile au ieşit în control şi i-au prins pe taximetrişti în timp ce se foloseau de metoda aminitită pentru a păcăli clienţii.

Dispozitvul „Maimuţa” este cel care creşte în mod ilegal preţul cursei, fiind folosit la aparatul de taxat. Poliţitii au identificat pe lângă asta şi alte nereguli, precum faptul că jumătate din şoferii care au fost investigaţi nu aveau autorizaţii de transport valabile. Taximetriştii au fost amendaţi şi maşinile lor au fost urcate pe platformă şi luate.

Cum te fură taximetriştii la preţ! Dispozitivele pentru care Poliţia

Amenda pentru fiecare şofer care nu avea autorizaţie a fost de 1.000 de lei iar maşina pe care lucra nu va mai putea fi folosită timp de şase luni de zile după ce a fost ridicată de autorităţi. Totalul penalităţilor s-a ridicat la 17.000 de lei!

Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră, a oferit detalii despre „razia” care a avut loc sâmbătă noapte printre taximetrişti, precum şi despre modul în care „Maimuţa” le lua banii clienţilor care aveau ghinionul să se urce în taxiuri măsluite: „Mufa care intră în aparatul de taxat, exact aici s-au făcut modificările, ea intră aici. S-a putut realiza conexiunea între această modificare şi acest dispozitiv şi, prin apăsare, se impulsionează aparatul de taxat şi se majorează preţul transportului.

Taxiuri parcate în staţia din centrul Capitalei, de la Universitate
Taxiuri parcate în staţia din centrul Capitalei, de la Universitate

S-a urmărit verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi. Eliminarea pirateriei în acest domeniu, verificarea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, afirmă Claudiu Costea.

Conform avertismentului venit de la poliţişti, clienţii pot fi înşelaţi şi cu alte dispozitive în afară de cel descoperit acum. Se referă la cele wireless, care sunt mult mai greu de depistat faţă de acestea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×