Bisericile ar putea fi închise din cauza coronavirusului. Discuții între Guvern și BOR

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 15:01
Bisericile ar putea fi închise din cauza coronavirusului. Discuții între Guvern și BOR
Bisericile ar putea fi închise din cauza coronavirusului. În poză, un altar din Palestina, curățat de autorități *foto: hepta.ro

Decizia luată de autortățile române cu privire la interzicerea adunărilor publice mai mari de o mie de oameni din pricina coronavirusului ar putea să aibă efecte importante și asupra slujbelor religioase, dat fiind faptul că ne aflăm în Postul Paștelui iar slujbele religioase adună, de obicei, un număr de enoriași mai mare decât limita anunțată de Raed Arafat.

Bisericile ar putea fi închise din cauza coronavirusului

Potrivitstiripesurse.ro, guvernul are de gând chiar să închidă bisericile, precum și să interzică slujbele de înmormântare, dacă epidemia de coronavirus se va extinde la sute de cazuri. Paștele ortodox pică în acest an pe 19 aprilie, în timp ce cel catolic are loc pe 12 aprilie.

De altfel, ministrul Costache a fost întrebat dacă vor mai avea loc în această perioadă adunări mari în jurul lăcașelr de cult. Ministrul Sănătății a confirmat faptul că „sunt întâlniri între colegii din Guvern și reprezentanții Bisericii Ortodoxe”.

De altfel, autoritățile din Italia au declarat stare de urgență în nordul țării, din cauza epidemiei de coronavirus, o zonă în care locuiesc peste 400.000 de români, iar una dintre măsurile pe care le-au impus a fost să interzică bisericile și înmormântările.

De asemenea, și o localitate din nordul Spaniei a intrat în carantină după ce câteva zeci de persoane s-au îmbolnăvit de coronavirus chiar la o înmormântare.

Traian Băsescu sfătuiește bisericile să ia măsuri din pricina coronavirus

Și fostul președinte al României, Traian Băsescu, susținea în urmă cu o zi că bisericile ar trebui închise din cauza coronavirus:

„Categoric da. Și trebuie făcută din timp, anunțată, iar românii rugați să nu vină și dacă vin, anunțați că intră în carantină. Și Biserica Ortodoxă Română a dat dovadă în diverse ocazii că este rațională și nu cred că nu se va găsi înțelegere la patriarh și la sinod și țineți cont că avem un patriarh extrem de pragmatic.

Noi vom fi a doua țară afectată datorită numărului mare de cetățeni pe care îi avem în Italia. Vin sărbătorile acum și veți vedea după sărbători ce se întâmplă. Cred că o problemă cu cetățenii are, în primul rând statul român, și anume să-i convingă pe cetățenii români din Italia să stea în Italia”, spunea Băsescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×