Traian Băsescu îi sfătuiește pe românii din Italia să nu se întoarcă în țară de Paște, din cauza coronavirusului

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 18:23
Traian Băsescu îi sfătuiește pe românii din Italia să nu se întoarcă în țară de Paște, din cauza coronavirusului
Traian Băsescu, sfat pentru românii din Italia, cu privire la coronavirus *foto: hepta.ro

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că statul român trebuie să îi convingă pe românii din Italia să nu se întoarcă acasă de sărbătorile pascale, pentru a nu ajuta la răspândirea virusului Covid-19 în țară. Mai mult Băsescu susține că ar trebui luate și măsuri de restrângere a participării la slujbele religioase din perioada Paștelui.

Traian Băsescu, mesaj pentru românii din Italia

Fostul președinte susține că România are șanse mari să fie extrem de afectată de coronavirus:

„Noi vom fi a doua țară afectată din cauza numărului mare de cetățeni pe care îi avem în Italia. Vin sărbătorile acum și veți vedea după sărbători ce se întâmplă. Cred că o problemă cu cetățenii are, în primul rând, statul român, și anume să-i convingă pe cetățenii români din Italia să stea în Italia.

Ce trebuie să înțelegem toți: prevenirea epidemiilor prin carantină sau diminuarea efectului epidemiilor prin carantină este una dintre cele mai dure măsuri pe care un stat le poate lua”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la Digi 24.

Întrebat dacă ar trebui restrânsă participarea românilor la slujbele religioase din perioada Paștelui, fostul șef de stat s-a arătat în favoarea unei astfel de măsuri:

„Categoric da. Și trebuie făcută din timp, anunțată, iar românii rugați să nu vină și dacă vin, anunțați că intră în carantină. Și Biserica Ortodoxă Română a dat dovadă în diverse ocazii că este rațională și nu cred că nu se va găsi înțelegere la patriarh și la sinod și țineți cont că avem un patriarh extrem de pragmatic”.

Și Ludovic Orban roagă românii din Italia să nu se întoarcă acasă de teama coronavirusului

Premierul interimar, Ludovic Orban, le recomandă românilor aflați în zonele din Italia afectate de coronavirus să nu vină în ţară de Paște sau în vacanță, decât în cazuri de urgenţă:

„Ştiţi foarte bine că încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară. La urma urmei nu fac altceva decât să îşi pună în pericol membrii familiei, prieteni. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia. Dar sunt câteva zone care sunt afectate”, a declarat vineri Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×