A fost confirmat primul caz de coronavirus din București. Românul călătorise într-o zonă neafectată

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 17:26
A fost confirmat primul caz de coronavirus din București. Românul călătorise într-o zonă neafectată
A fost confirmat primul caz de coronavirus din București. Sursa foto: Octav ganea / Inquam photos

Grupul de comunicare strategică anunță că a fost confirmat primul caz de coronavirus din București, fiind vorba despre un bărbat de 49 de ani, întors la finalul lunii februarie din Italia.

A fost confirmat primul caz de coronavirus din București

Primul caz de infecție cu coronavirus din București a fost confirmat sâmbătă după-amiază, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Roma pe data de 27 februarie.  Potrivit datelor oficiale, acesta este cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivelul României.

Grupul de comunicare strategică a anunțat, sâmbătă,  că este vorba despre un bărbat din București, cu vârsta de 49 ani, reîntors din capitala Italiei în data de 27 februarie 2020.

Interesant este că românul respectiv a venit dintr-o zonă neafectată.

Potrivit informațiilor furnizate de grupul din subordinea MAI, bărbatul s-a prezentat vineri seara la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19.

Cu toate acestea, i s-au recoltat probe pentru analize și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București, anunță Grupul de comunicare strategică.

12 cazuri de covid-19, confirmate în România

Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică.

Reprezentanții Grupului de comunicare strategică au transmis că acum sarcina principală este aceea de a depista persoanele cu care bărbatul din București a intrat în contact, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×