Violeta Alexandru despre plata pensiilor în contextul epidemiei cu COVID-19: ”Nu există risc de întârziere”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 09:16
Violeta Alexandru despre plata pensiilor în contextul epidemiei cu COVID-19: ”Nu există risc de întârziere”
Violeta Alexandru a anunțat că pensiile și alocațiile celor aflați în izolare din cauza coronavirusului vor fi livrate fără nicio întârziere. Sursa foto: Hepta.ro

Ministrul interimar al Muncii Violeta Alexandru a declarat că plata prestațiilor sociale nu va fi amânată în ciuda faptului că epidemia de coronavirus a ajuns și în țara noastră. Politicianul a spus că angajații Poștei Române vor ajunge la toți cetățenii aflați în izolare la domiciliu fără nicio întârziere.

Ministrul Muncii despre decizia Poștei Române de a amâna plata prestațiilor sociale

Poșta Română anunța în urmă cu câteva zile că va fi nevoită să ia măsuri în contextul epidemiei de coronavirus, adică să suspende plata prestațiilor sociale către persoanele care se află în izolare la domiciliu, însă la scurt timp s-a ajuns la o altă concluzie. Violeta Alexandru a scris pe pagina sa de Facebook că nu va exista nicio întârziere pentru că poștașii vor fi echipați corespunzător.

„Ultima informare a Poștei Române de astăzi îmi spune că toate prestațiile sociale se plătesc, la adrese, conform calendarului. Nu există risc de întârziere. Acolo unde există, conform datelor DSP, persoane aflate în izolare, poștașii sunt echipați corespunzător și prestațiile tot ajung la adresă.

După o lună ianuarie încărcată, în martie lucrurile trebuie ținute sub supraveghere”, a scris ministrul interimar al Muncii Violeta Alexandru pe una dintre paginile sale de socializare.

Poșta Română, echipamente speciale și măști de protecție pentru livrarea pensiilor

„Persoanele afectate de coronavirus respectiv cu suspiciune de a purta virusul nu pot fi lăsate fără nicio formă de venit. Mai ales în condițiile actuale în care au nevoie de medicamente, hrană. La fel cum acestor persoane suspecte de virus, autoizolate la domiciliu, cineva le duce de mâncare și orice alt lucru necesar, și pensia le va fi livrată!”, preciza Violeta Aexandru în urmă cu câteva zile, tot pe Facebook.

La scurt timp după ce directorul general al Poștei Române Horia Grigorescu le solicitase poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile persoanelor aflate în izolare la domiciliu din cauza coronavirusului, iată că după discuții îndelungate cu Ministerul Sănătății s-a renunțat la această idee.

Prin urmare, cetățenii români care au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus sau care au călătorit în zone cu risc ridicat de COVID-19 și stau în izolare își vor primi pensiile și alocațiile potrivit calendarului, așadar nu va exista nicio întârziere.

Compania Naţională Poşta Română se alătură demersurilor instituţionale de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 şi a dispus măsuri administrative pentru contactul controlat al salariaţilor poştali cu persoanele aflate în carantină sau autoizolare. 

Referitor la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poștale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, precizăm că a fost o decizie cu aplicabilitate limitată, până la momentul la care instituţiile abilitate urmau să ne transmită modalitatea de lucru stabilită, în vederea colaborării cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, acestea urmând să transmită periodic lista cu persoanele care se află în situaţiile mai sus menţionate.

În acest moment, ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătaţii s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie. 

Pentru cazurile excepţionale şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa”, arată reprezentanții Poștei Române, într-un comunicat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×