Coronavirusul a făcut zece victime în Spania! Cel mai mare focar de infecție a fost la o înmormântare

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 21:41
Coronavirusul a făcut zece victime în Spania! Cel mai mare focar de infecție a fost la o înmormântare
Epidemia de coronavirus a început să facă probleme în Spania *foto: hepta.ro

Situația cauzată de epidemia de coronavirus pare să fie tot mai dificilă și în Spania. Astfel, autoritățile iberice din domeniul de sănătate au confirmat sâmbătă moartea a încă doi pacienți infectați cu covid-19. Astfel, bilanțul din Spania a ajuns la 10 decese. Este vorba însă de doi bărbați, unul în vârstă de 91 de ani, celălalt de 90, ambii cu afecțiuni cronice.

Cel mai mare focar de coronavirus din Spania s-a produs din pricina unei înmormântări

Cel mai interesant caz din Spania s-a produs într-un cartier din provicia La Rioja, care a intrat complet în carantină după ce o înmormântare ținută în Vitoria, arată Mediafax, care citează presa spaniolă.

Fernando Simón, director al Centrului de Sănătate pentru Situații de Urgență, a explicat într-o conferință de presă  că acestea sunt „măsuri dificile și drastice”, însă necesare, pentru că este vorba de un risc mare având în vedere că grupul acelor persoane au avut „contact foarte apropiat”.

Oficialul spaniol a adăugat că guvernul regional deja început să pregătească măsurile necesare pentru ca acei oameni să poată începe carantina.

„Măsuri drastice au fost luate în La Rioja, sunt dificile, însă au avut curajul să facă ceea ce este necesar”, a spus Simón. El a precizat că cele 39 de cazuri raportate până acum în La Rioja indică un risc mai mare de răspândire într-o regiune cu populație redusă.

Peste 60 de persoane, infestate cu coronavirus la o înmormântare

Potrivit ziarului El Pais, înmormântarea care a avut loc în urmă cu două săptămâni în Vitoria a devenit cel mai mare focar de răspândire a noului coronavirus înregistrat până acum în Spania.

Astfel, au fost infestate 39 de persoane care locuiesc în orașele Haro și Casalarreina din provincia La Rioja și cel puțin alte 25 din provincia Alava. Mai mult, în Haro, poliția a intervenit pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de izolare.

Specialiștii au explicat că este mai ușor ca virusul să fie răspândit la o înmormântare, având în vedere că oamenii care se adună au contact direct unii cu alții.

Nu mai puțin de 503 persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus în Spania. Dintre acestea 30 sunt vindecate iar alte 9 se află în stare critică sau gravă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×