Doi ieșeni care s-au întors din Italia nu au respectat indicațiile privind coronavirus și au mers la cârciumă

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 14:18
Doi ieșeni care s-au întors din Italia nu au respectat indicațiile privind coronavirus și au mers la cârciumă
Doi ieșeni care s-au întors din Italia nu au respectat indicațiile privind coronavirus și au mers la cârciumă *foto: bucurestiulmeudrag.ro

Doi ieșeni din comuna Erbiceni riscă amenzi usturătoare după ce s-au întors din Italia, chiar din Milano, și nu au respectat în niciun fel înștiințările autorităților cu privire la epidemia de coronavirus. Mai exact, la intrarea în țară, cei doi au oferit date false poliției și au fost găsiți apoi de către primar beți criță, unul dintre ei la cârciumă.

Doi ieșeni care trebuiau să stea în autoizolare au dat petrecere la cârciumă

Cei doi frați au revenit de la muncă din Italia cu autocarul. La vamă, personalul i-a anunțat că nu au voie să părăsească domiciliul timp de 14 zile, mai ales că se întorseseră din Milano. Cei doi bărbați, în vârstă de 40 și 42 de ani, au ignorat prevederile autorităților și au sărbătorit întoarcerea acasă la cârciuma din sat. Toată petrecerea a ținut două zile, după ce primarul din Erbiceni a primit un e-mail de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

„În data de 4 martie, în jurul orei 18:00, am primit un email prin care am fost înștiințat de faptul că celor doi frați li s-a cerut numărul de contact la vamă, iar numărul era greșit. Am fost înștiințat că trebuie să iau legătura cu ei, să le iau datele și să le comunic medicului de familie al comunei care va supraveghea situația”, a povestit Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni, pentru bzi.ro.

Primarul l-a chemat astfel pe agentul de poliție din comună și a mers pe urmele celor doi cetățeni. Pe unul dintre ei l-au găsit la cârciuma din sat, pe celălalt acasă dormind. Ambii erau însă în stare de ebrietate:

„Cei doi bărbați locuiesc cu mama lor. Am luat datele de contact de la ea, întrucât nu s-a putut discuta cu ei. Am încercat să stăm departe de ei când am ajuns în locuința lor, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla. Am comunicat toate datele medicului de familie din comună. Autoritățile nu mi-au cerut să îi supraveghez, aceasta e responsabilitatea medicului. Eu am recomandat mamei lor să-i îndrume să nu mai părăsească domiciliul”, a mai spus edilul ieșean.

Ce amendă riscă cei doi ieșeni care nu au respectat indicațiile privind coronavirus

Cei doi frați riscă o amendă usturătoare pentru că nu au respectat recomandările autorităților privind coronavirusul. Mai mult, aceștia ar putea chiar să facă pușcărie:

„În cazul în care sunt persoane care nu respectă măsurile de autoizolare la domiciliu, primăria sau medicul de familie trebuie să trimită o înștiințare Direcției de Sănătate Publică Iași. Prin această înștiințare trebuie să anunțe că persoanele nu respectă această perioadă de 14 zile și în aceste condiții DSP va verifica încălcarea izolării la domiciliu și va aplica amenzi contravenționale”, au specificat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

De asemenea, reprezentanții DSP arată că oferirea de date de contact false prin chestionarul completat la momentul intrării în țară este definit ca declararea necorespunzătoare a adevărului. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, au declarat reprezentanții DSP Iași.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×