Bilete gratis la concertul lui Ed Sheeran. Ultima escrocherie de pe WhatsApp

Ionuţ Cataramă   
în Stiri mondene
19/01/2019, 19:55
Bilete gratis la concertul lui Ed Sheeran. Ultima escrocherie de pe WhatsApp
Bilete gratis la concertul lui Ed Sheeran. Ultima escrocherie de pe WhatsApp

Cât de departe poți ajunge pentru a-l vedea live pe Ed Sheeran?  Escrocii profită din plin de iubirea necondiționată a fanilor români pentru artistul britanic. Mai concret, aceștia au născocit o nouă înșelătorie care circulă deja de ceva vreme pe WhatsApp.

Oamenii au fost amăgiți cu două bilete gratuite la concertul pe care Ed Sheeran îl va susține pe Arena Națională din București, dar au primit în schimb doar viruși. Mai mulți utilizatori s-au plâns că au căzut pradă escrocheriei și nu mai reușesc cu niciun chip să scape de reclamele pornografice  care au pus stăpânire pe dispozitivele lor.

Cum puteai „câștiga” marele premiu?

Bilete gratis la concertul lui Ed Sheeran! Escrocheria momentului

La simpla accesare a site-ului cu pricina, ne întâmpină o serie de 4 întrebări despre artist, la care dacă răspundem corect, vom fi redirecționați către o pagină, unde se presupune că vom intra în posesia premiului.  Primim în schimb o serie de viruși de care nu vom mai scăpa cu una, cu două.

Când am vrut să închid aplicația nu m-a lăsat în mod tradițional. Adică am dat back, nimic. Dai pe ok, iar dai back. Spune „ieși de pe site”, zic „da, ies”, nimic.După care mi s-a sugerat să trimit la 15 prieteni din lista de contacte acest link și apoi să trimit adresa la care să îmi trimită eventualele bilete în cazul în care câștig. După ce am trimis la acei 15 prieteni mi-au apărut niște deocheate, motiv pentru care am încercat cât mai repede să restartez telefonul că m-am gândit că e un virus”, relatează o tânără care a căzut victimă proaspetei înșelătorii.

Explicațiile  specialiștilor

Este un atac de tip fishing în mare parte, dar scopul nu este neapărat să ne ia datele, ci să ne redirecționeze către anumite reclame, provocând ceea ce se cheamă ad fraude. Noi primim apoi reclame abuzive”, a declarat pentru Digi 24 Gabriel Cârlig, cercetător cibernetic.

Reamintim că Ed Sheeran va concerta în premieră în România pe 3 iulie 2019 , eveniment prilejuit de promovarea noului său album, cu care artistul se află deja în turneu mondial. Cererea de bilete pentru show-ul care va avea loc pe Arena Națională din capitală a fost atât de mare, încât organizatorii s-au văzut nevoiți să suplimenteze numărul acestora.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×