Bilanțul gripei sezoniere din România a ajuns la 58 de morți. Ultima victimă avea 65 de ani

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 17:28
Bilanțul gripei sezoniere din România a ajuns la 58 de morți. Ultima victimă avea 65 de ani

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunțat că o femeie de 65 de ani din județul Constanța a murit din cauza gripei sezoniere.

Femeia avea și alte boli

Femeia avea și alte afecțiuni și nu se știe dacă era vaccinată sau nu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Numărul persoanelor care au murit, până în prezent, din cauza gripei a ajuns la 58.

Peste gripa sezonieră se suprapune și epidemia de coronavirus, în România fiind 25 de cazuri înregistrate.

Numărul românilor infectați cu coronavirus a crescut în doar o zi cu nu mai puțin de 8 cazuri. Toate cazurile noi au fost depistate în Capitală, după ce acestea au intrat în contact cu oameni infectați deja cu COVID-19.

Opt cazuri într-o zi

Printre persoanele infectate recent cu coronavirus se numără și un copil de doar trei ani și o femeie însărcinată, potrivit autorităților.

Astfel, trei dintre cele opt noi cazuri sunt un bărbat, soția sa care ar fi însărcinată și copilul lor în vârstă de numai trei ani. Cei trei sunt rude ale fostului ofițer MAI, respectiv bărbatul în vârstă de 60 de ani, infectat cu coronavirus, și internat la Spitalul de Urgență ‘Profesor Doctor Dimitire Gerota’ din București.

Grupul de Comunicare Strategică a oferit detalii legate de cei opt pacienți:

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×