Cine sunt cele 12 noi cazuri de infectare cu coronavirus din țară. România trece la faza a doua a epidemiei COVID-19 / UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 20:16
Cine sunt cele 12 noi cazuri de infectare cu coronavirus din țară. România trece la faza a doua a epidemiei COVID-19 / UPDATE
Opt cazuri noi de coronavirus depistate în București. Sursa foto: europafm.ro

Numărul românilor infectați cu coronavirus a crescut în doar o zi cu nu mai puțin de 12 cazuri! Cazurile noi au fost depistate în Capitală, dar și în alte orașe ale țării.

12 cazuri noi de coronavirus depistate în București

Printre persoanele infectate recent cu coronavirus se numără și un copil de doar trei ani și o femeie însărcinată, potrivit autorităților.

Astfel, trei dintre cele opt noi cazuri sunt un bărbat, soția sa care ar fi însărcinată și copilul lor în vârstă de numai trei ani. Cei trei sunt rude ale fostului ofițer MAI, respectiv bărbatul în vârstă de 60 de ani, infectat cu coronavirus, și internat la Spitalul de Urgență ‘Profesor Doctor Dimitire Gerota’ din București.

Grupul de Comunicare Strategică a oferit detalii legate de cei 11 pacienți:

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
9. Femeie, 26 de ani, din Hunedoara
10. Bărbat, 57 de ani, întors din Italia, care se află în carantină în Arad.
11. Bărbat de 37 de ani internat la Spitalul de boli infecțioase din Reșița.

12. Femeie de 47 de ani din București.


Știre inițială / Specialiștii spun că România se pregătește pentru faza a doua a epidemiei

Acesta a fost depistat cu coronavirus după o bună perioadă de interare, timp în care a intrat în contact cu mai mulți medici, asistente și infirmiere, dar și pacienții lângă care a fost internat.

Un alt caz confirmat cu COVID-19 este contact al primului infectat din București, respectiv bărbatul în vârstă de 49 de ani care s-a întors din Italia. Alți patru infectați cu coronavirus sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie.

„La nivel național, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, 5 sunt declarate vindecate. Astăzi au fost confirmate pozitiv în București 8 persoane”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Dacă se va înregistra încă un caz, România va intra în stadiul doi al răspândirii virusului. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a prezentat scenariile de evoluție a infecției cu coronavirus în România și măsurile de răspuns necesare.

Strategiile au în vedere patru scenarii: de la zero la 25 de îmbolnăviri, între 25 și 100 de cazuri, între 100 și 2000 de infectări și peste 2000, a anunțat în urmă cu o săptămână șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Guvernul României a luat măsuri pentru a stopa numărul de cazuri de coronavirus în țară Astfel, cursurile au fost suspendate în toate unitățile de învățământ din țară, în perioada 11-22 martie, iar această perioadă arputea fi chiar prelungită. În plus, au fost oprite toate cursele aeriene și feroviare cu și dispre Italia, țară care a intrat în carantină din cauza numărului foarte mare de cazuri de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×