Bicarbonat de sodiu. Ce poate fi mai banal? Bicarbonat de sodiu. Ce poate fi mai util, cu …jde mii de utilizări? Bicarbonat de sodiu. Panaceu universal cu …enșpe mii de beneficii. Bicarbonat de sodiu. Bun la toate, de la spălatul pe dinți la cumplitul cancer. Bicarbonat de sodiu. Sarea acidului carbonic cu hidroxidul de sodiu. NaHCO3.
Bicarbonatul de sodiu te scapă definitiv de punctele negre. Iată cum trebuie să-l folosești
Te-au „invadat” punctele negre pe față? În special pe nas? Pune mâna pe bicarbonatul de sodiu și hai la lupta cea mare, punct cu punct să căsăpim! Îți mai trebuie și ceva ulei de ricin. Care este un „concentrat” de acizi grași naturali, puternic antioxidant, cu proprietăți antiinflamatorii, folosit de veacuri în scopuri terapeutice.
Revenind la dezagreabilele puncte negre, pentru un tratament eficient împotriva lor pune cantități egale de bicarbonat de sodiu și ulei de ricin într-o ceașcă și amestecă bine, bine până obții o pastă omogenă. Pe care, foarte simplu, o aplici apoi pe zonele „cotropite” de puncte negre și stai cu „masca” asta cel puțin o jumătate de oră, după care te poți spăla cu apă călduță și săpun.
Ce sunt punctele negre „scoase” de amestecul de bicarbonat de sodiu cu ulei de ricin
Pasta din bicarbonat de sodiu și ulei de ricin o mai poți folosi și împotriva petele de pe piele, ciupercii piciorului, umflăturilor de la entorse, mâncărimilor date de ciupiturile de insecte, negilor sau vânătăilor.
Punctele negre apar mai ales la femeile cu ten gras, cauza fiind dilatarea porilor, care crează mediul potrivit pentru acumularea de sebum. De obicei, pielea feții, de pe bărbie, de pe nas, de pe frunte, este grasă si produce mult sebum, de aceea dizgrațioasele puncte negre pe față apar cu preponderență.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
De ce apar punctele negre care „provoacă” la „luptă” bicarbonatul de sodiu
-
Îți atingi fața (tenul) cu mâinile
Toți avem obiceiul să ne atingem fața cu mâinile când ne concentrăm, când stăm de vorbă, când ne uităm la televizor. Contactul mâinilor cu fetei „transmite” toate bacteriile de pe mâini pe ten și acestea provoacă apariția punctelor negre.
-
Folosești cosmetice nepotrivite
Cremele grase sunt cele care favorizează, în majoritatea cazurilor, apariția punctelor negre pentru că încarcă excesiv porii. Identifică precis, corect tipul tău de ten pentru a ști exact ce cosmetice ți se potrivesc. Cel mai indicat pentru asta este un consult la medicul dermatolog, singurul care poate stabili exact tipul tău de ten și îți poate recomanda în cunoștință de cauză ce cosmetice să folosești fără niciun risc.
-
Îți faci machiajul cu produse îndoielnice
Fă-ți machiajul numai cu produse de calitate! Produsele de calitate nu închid porii. Schimbă pensulele și bureții de machiaj periodic, la cel mult 6 luni, nu este suficient doar să le/îi speli.
-
Folosești același prosop/aceeași față de pernă timp îndelungat
Din start trebuie să fie clar: prosoapele pentru față trebuie să fie diferite de cele pentru mâini sau pentru corp! Schimbă-le la cel mult o săptămână, pentru a nu lăsa bacteriile să se dezvolte pe prosop și apoi să ajungă, când te ștergi, pe tenul tău. Schimbă fețele de pernă la două săptămâni pentru că, fiind în contact cu fața ta cel puțin 6 ore pe noapte, pot fi adevărate „baze” de bacterii. Atenție: nu folosi fețe de pernă din materiale sintetice, te expui la tot felul de iritații.
-
Folosești anticoncepționalele la întâmplare
Anticoncepționalele te scapă de o „belea”, dar te bagă în altele. Pentru că, fără un consult al medicului ginecolog, care să și le prescrie, anticoncepționalele pot fi periculoase pentru organismul tău. „Producția” de sebum este strâns legată cu hormonii și pentru ca anticoncepționalele conțin hormoni, ele trebuie administrate numai sub sfat medical. Orice medicament care conține steroizi, testosteron, estrogen sau fenitoină, poate duce la probleme ale pielii, așa că este imperios necesar să consulți un medic înainte să iei anticoncepționale.
-
Din cauza regimului alimentar
Elimină din meniul zilnic mâncărurile cu mult zahăr și multe grăsimi. Renunță la băuturile carbogazoase și mâncărurile prăjite, mâncărurile de tip fast-food! Știm că „Asta este chiar imposibil, dragă”, dar este numai și numai spre binele tău. Dacă nu reușești să elimini în totalitate „otrăvurile” amintite mai sus, atunci măcar consumă cat mai multe fructe și legume proaspete. Imposibil că nu-ți placă niciuna!
ATENȚIE! Înainte de a aplica pasta de bicarbonat de sodiu cu ulei de ricin pe toată fața, testeaz-o pe pielea de la încheietura mâinii ca să vezi dacă nu ai vreo reacție alergică!
65-75 de bani costă un pliculeț cu bicarbonat de sodiu alimentar de 50 de grame