Anul școlar 2018-2019 a început, așa că trebuie bani. Dar, toți se întreabă ce sumă vor primi micuții, însă și ce condiții trebuie să îndeplinească. Așa că, proiectul bursei ”Bani de liceu” vine cu niște vești. Dacă în noul an școlar elevii aleg să fie beneficiari ai bursei, vor primi 250 de lei pe lună.
Această sumă primită prevede și niște condiții însă. Despre ce e vorba? Se știe că, până acum, suma a avut o valoare de 180 de lei pe lună. Majorarea ei a dus-o la 150 de lei, apoi la 500 pe membru de familie. Iar, în estimările Ministerului Educației Național, suma va crește considerabil cu cât crește și numărul posibililor beneficiari.
Când se depun cererile pentru banii elevilor?
Ministerul Educație a realizat acest program încă de acum 12 ani de zile. Proiectul acordă sprijin financiar elevilor din toate liceele, fie că ești la artă și meserii, fie că ești la un liceu în care matematica te va face om mare. Calendarul pentru a putea depune cereri este unul scrut. Această acțiune are loc în intervalul 10 septembrie-1 octombrie. Locul în care pot fi lăsate sunt secretariatele unităților de învățământ ale elevilor. Dar, în acelați timp, există și niște condiții pe care micuții trebuie să le îndeplinească pentru a avea parte de această sumă de bani. Ele sunt normale pentru unii, dar stricte pentru alții. La prima căutare despre ”Bani de liceu”, rezultatele încep cu ”ATENȚIE!”, după care continuă cu restricțiile.
Condițiile pentru a putea obține ajutorul financiar
Potrivit edu.ro, pentru elevii care își doresc să aibă în posesia lor o sumă de bani s-a făcut ”Bani de liceu”. Codițiile în care poți să ai acești bani se rezumă la strictețe. Conform informațiilor de pe baniliceu.edu.ro, elevilor care beneficiază de sumă li se monitorizează absențele. Aceștia nu trebuie să depășească 20, care să fie nemotivate în catalog. Dacă le depășește, pasul evident urmează. Adică, elevul pierde calitatea de a fi beneficiar. În prezent, în cadrul acestui program sunt însriși 149 de elevi, care au plățile sistate.
Citește și: Cristi Borcea va fi tată pentru a 8-a oară! Valentina Pelinel este însărcinată
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Citește și: Mircea Badea râde de români. ”Cum îi recunoști în aeroport?”
Citește și: În jur de 4.000 de oameni, la Serbările Naționale de la Țebea
Pe data de 5 septembrie, Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre pentru modificarea articolului 2, numărul 1488/2004, în privința aprobării criteriilor și a cuantumului de sprijin financiar acordat elevilor. O dată cu începerea noului an școlar, fiecare beneficiar va primi, atât timp cât vor fi cursuri, o bursă între 150 de lei și 500 de lei.
De asemenea,edu clarifică cuantumului plafonului de accesare a programului, care este în valoare de 500 de lei, un venit brut, fiind maxim, pe membru de familie. Estimările, făcute de MEN, în ceea ce privește numărului elevilor din anul 2017-2018, sunt undeva la 33.057 de elevi care au beneficiat de acest program.
Ordinul programului din anul precedent