Attila Biro, jurnalistul de la Rise Project, este reținut în Bulgaria!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/09/2018, 16:29
Attila Biro, jurnalistul de la Rise Project, este reținut în Bulgaria!
Attila Biro a fost retinut de politia bulgară.

Jurnalistul de la Rise Project este reținut în Bulgaria. Attila Biro se afla acolo cu scopul de a documenta o investigație. Potrivit echipei lui Attila, el a fost arestat de poliția bulgară joi. În seara aceea, jurnalistul a fost reținut, alături de un alt om cu care își împarte meseria, dar de naționalitate bulgară. Cei doi au fost  investigați lângă localitatea Penik. Se pare că acolo subiecții unei investigații ardeau niște documente care erau legate de o fraudă cu fonduri europene.

Attila Biro a fost reținut! Colegii acestuia au postat un mesaj pentru a-l ajuta

Attila Biro a fost arestat în Bulgaria
Mesajul de ajutor postat pe Facebook

Echipa de la Rise Project s-a mobilizat și au venit rapid în ajutorul colegului lor, postând în primul rând un mesaj pe Facebook. El sună așa: ”Avem nevoie de ajutorul vostru. Colegul nostru, Attila Biro, a fost reţinut de poliţia din Bulgaria în urmă cu aproximativ o oră. Dacă ştiţi bulgara, sunaţi vă rugăm la +35977782411.

Aici ne-a răspuns un poliţist numit Alexandrov care a confirmat că Attila şi Dimitar au fost reţinuţi dar nu a vrut să adauge mai multe. Ar fi bine să sune cât mai multă lume. Attila şi colegul bulgar de la Биволъ se aflau lângă localitatea Pernik unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene”, a scris echipa pe Facebook.

Răspuns la solicitarea lor

Attila Biro a fost retinut de politia bulgara
Răspunsul solicitat de cei de la Rise Project în legătură cu cazul lui Attila

După postarea mesajului care poate fi numit și SOS, un raspuns nu a contenit să apară. Ei l-au postat și pe acesta pentru ca lumea să afle sigur de la ei cum stau lucrurile în momentul acela. Rândurile scrise pe site-ul de socializare confirmă că Attila și colegul bulgar sunt bine și se află sub îndrumarea unui diplomat al României în Bulgaria. ”Attila și colegul bulgar sunt bine. Unul dintre diplomații României în Bulgaria, dl. Florian-Daniel Mazilu, este acum cu Attila. Mulțumim! Și mulțumim în primul rând celor care au sunat la secția de poliție. În astfel de situații, presiunea publică poate face diferența.

Citește și: Maternitatea din România unde nu se mai fac avorturi la cerere

Citește și: A nins în Africa de Sud! Iată primele imagini cu zebrele și elefanții în zăpadă 

Citește și: Anca Neacșu, fosta solistă a trupei A.S.I.A, s-a stabilit devinitiv în România

Sacii cu documente au fost recuperați și se află în secția de poliție. Attila și Dimitar i-au ajutat în cele din urmă pe polițiștii bulgari la transportul hârtiilor care sunt însă arse sau trecute prin tocătorul de hârtie. Colegii noștri au pus umărul după ce au fost ținuți în cătușe, în câmp, timp de o oră”, a scris în urmă Rise Project.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×