A nins în Africa de Sud! Iată primele imagini cu zebrele și elefanții în zăpadă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/09/2018, 11:54
A nins în Africa de Sud! Iată primele imagini cu zebrele și elefanții în zăpadă GALERIE FOTO
În Africa de Sud a nins, iar animalele sălbatice au fost bulversate de vreme.

În Africa de Sud a nins! Pozele care au apărut pe instagram au uluit oamenii. Așa că, iată primele imagini cu zebrele și elefanții acoperiți de zăpadă. Experții au dezvăluit că din cauza schimbărilor climatice s-a petrecut acest lucru. Schimbări  sunt ca efect în urma încălzirii globale. Cu toate că nici în România nu decurge totul ca pe apa unui râu, în Africa s-a atins apogeul. Fenomenul înregistrat acum a fost uluitor.

Toți oamenii au fost șocați, dar cei care nu au înțeles deloc venirea zăpezii sunt animalele. Fiind obișnuite cu o vreme caniculară, acestea au fost bulversate total. În loc să se trezească cu razele soarelui care le mâgâia blana, s-au trezit sub zăpadă.

În Africa de Sud a nins! Zăpada are 25 de centimetri

Africa de Sud a fost acoperita de zapada
Ninsoarea din Africa de Sud a surprins animalele sălbatice

Toți oamenii au fost șocați, dar cei care nu au înțeles deloc venirea zăpezii sunt animalele. Fiind obișnuite cu o vreme caniculară, acestea au fost bulversate total. În loc să se trezească cu razele soarelui care le mâgâia blana, s-au trezit sub zăpadă.

Iar, dacă încercăm să luam un lucru pozitiv din această situație, ar fi pozele care au iețit în urma ninsorii. Toate zebrele, giraflee, antilopele, rinocerii, elefanții au fost surprinși în niște fotografii care parcă sunt scoase din povești.

Digi24 a căutat o explicație meteorologică pentru un astfel de fenomen. Așa că, situația a stat în felul următor: un font de aer rece a adus ninsori în zonă. De evidențiat este faptul că nu au fost nămeți căt casa. În zonă, se pot observa pe pământ doar 25 de centrimetri de zăpadă.

Nu este prima dată când vreme surpinde!

Acest fenoment incredibil a mai fost înregistrat și în Sahara. În urmă cu doi ani, deșertul a fost acoperit de un strat mic de zăpadă. Toți oamenii au fost uluiți până în ultimul por al pielii. ”Toată lumea a fost uimită să vadă zăpadă în deșert. Este un fenomen extrem de rar. Zăpada a rămas timp de aproximativ o zi, topindu-se încet”. Totodată, și în provincia Western Cape a nins. O dată cu asta au scăzut și temperaturile. Acestea au ajuns sub o grade Celsius în Caderberg, minții Hex River, dar și în rezervația Matroosberg.

Citește și: Raoul a fost condamnat la închisoare pentru 1 an și 6 luni!

Citește și: Ivonne Ghiță a murit! Jurnalista a fost înfrântă de boală

Citește și:  Vremea în București vineri 14 septembrie. Temperaturi ridicate, dar și averse!

Drumurile au fost închise după ce a nins!

Chiar dacă stratul de zăpadă a avut doar 25 de centimetri, autoritățile au decis să închidă drumurile în provincia Eastern Cape. Se pare că acest fenomen va afecta și Lesoto, ce este o țară înconjurată de Africa de Sud. De asemenea, se preconizează și că va ninge în două treimi din ținut. Toată această surprindere a fost mai mult și pentru faptul că Africa de Sud are de regulă o climă caldă și foarte umedă vara. Iarna acolo nu ninge absolut deloc, fiind secetoasă și blândă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×