Armata intervine pentru respectarea izolării! Ordonanță militară anunțată de Ludovic Orban

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 17:49
Armata intervine pentru respectarea izolării! Ordonanță militară anunțată de Ludovic Orban
Armata intervine pentru respectarea izolării! Ordonanță militară anunțată de Ludovic Orban *foto: hepta.ro

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre o ordonanță militară pentru respectarea izolării, în contextul în care foarte mulți români nu respectă condițiile de autoizolare și au fost găsiți de oficiali în afara locuințelor în care trebuiau să stea pentru 14 zile.

Ordonanță militară pentru respectarea izolării, cerută de Ludovic Orban

Ludovic Orban a avertizat ministerul de Interne cu privire la numărul mare de români care se întorc în țară:

„Ministerul de Interne să fie pregătit de numărul cetățenilor români care se întorc în țară. Numai în această dimineață au intrat în România peste 3.500 de cetățeni români. Am cerut ordonanță militară pentru respectarea izolării. Va trebui să fiți foarte fermi în impunerea măsurilor decise.

Oricine vine dintr-o zonă carantinată, precum Italia, va intra în carantină, iar cine vine din țările în care există peste 500 de cetățeni diagnosticați cu covid-19 vor trebui să intre în izolare la domiciliu.

I-am cerut ministrului de interne să pregătească o reglementare care să prevadă rolul clar al poliției locale, care trece în subordinea poliției naționale. Să reglementeze clar obligația de implicare a primăriilor din fiecare localitate în impunerea reglementărilor cu privire la izolarea la domiciliu.

De modul în care convingem românii să respecte regulile de izolare la domiciliu va depinde ținerea sub control a numărului de persoane contaminate”, a spus premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Apărării a anunțat și el implicarea Armatei în lupta cu Covid-19

Și Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu preşedintele Klaus Iohannis pe acest subiect. El l-a asigurat pe șeful de la Cotroceni că militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei. Potrivit lui Ciucă, şeful statului s-a interesat de stadiul implementării măsurilor de protecţie şi acţiune împotriva COVID-19.

„L-am informat pe preşedintele României despre acţiunile întreprinse la nivelul MApN şi l-am asigurat că militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”, a scris Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat și că a discutat cu șefii spitalelor medicale pentru a vedea ce măsuri poate lua Armata pentru prevenirea și limitarea Covid-19:

„Am analizat totodată zonele unde personalul militar deja acţionează, cât şi structurile pregătite să acţioneze la solicitarea Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Militarii sunt pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei”, arată Nicolae Ciucă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×