Noapte albă la Vama Nădlac: 2.500 de români au tranzitat Ungaria cu scopul de a intra în țară

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri mondene
18/03/2020, 11:40
Noapte albă la Vama Nădlac: 2.500 de români au tranzitat Ungaria cu scopul de a intra în țară
Românii rămași blocați la granița dintre Austria și Ungaria revin în țară la Vama Nădlac, miercuri 18 martie 2020. *foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

A fost o noapte albă la Punctul de Trecere Nădlac II, acolo unde au fost deschise zece artere de control și încă de la ora 2:00 mii de persoane și sute de mașini se aflau în coadă la Nădlac. În câteva ore efectuaseră formalitățile de intrare în țară nu mai puțin de 2.500 de persoane și aproximativ 700 de mașini.

Mii de români au intrat în țară pe la Vama Nădlac

Într-un comunicat oferit de Vama Nădlac, aceștia anunță că au efectuat controlul specific pentru oameni la intrarea în țară.

„Ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare”, se arată în comunicat.

În fața acestui aflux, Poliția de Frontieră s-a văzut nevoită să tripleze efectivele implicate în controlul de frontieră. Azi noapte la Nădlac au lucrat nu mai puțin de 50 de polițiști de frontieră și au fost deschise 10 artere de control. Având în vedere formalitățile, timpul de aşteptare a fost de până la trei ore.

În acest moment, la punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru ca persoanele care se prezintă la intrarea în țară să fie identificate. Cei care vin din zonele de risc, adică țări cu peste 500 de cazuri confirmate de Covid-19, sunt îndrumați către personalul Direcției de Sănătate Publică pentru completarea chestionarelor de natura medicala si luarea altor masuri specifice cu caracter medical autoizolare la domiciliu sau carantinare.

Românii au fost blocați la granița dintre Austria și Ungaria

Nu mai puțin de 3.500 de persoane, cei mai mulți cetățeni români, erau blocate marți la frontiera dintre Austria şi Ungaria, după ce Ungaria a închis graniţele pentru transportul de persoane. Ministrul Bogdan Aurescu i-a cerut omologului ungar crearea unui coridor umanitar pentru a permite tranzitul neîntrerupt al acestora spre România.

„Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că Ungaria va sprijini, ca măsură de excepţie, aplicată o singură dată, repatrierea cetăţenilor români în cel mai scurt timp posibil”, a arătat MAE. În cele din urmă, autorităţile ungare au permis cetăţenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria, în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×