Un bărbat sosit din Roma, cu simptomele coronavirus, se plimba nestingherit în Capitală cu autobuzul 104

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 16:00
Un bărbat sosit din Roma, cu simptomele coronavirus, se plimba nestingherit în Capitală cu autobuzul 104
Un bărbat sosit din Roma, cu simptomele coronavirus, se plimba nestingherit în Capitală cu autobuzul 104 *foto: Stoican Dragoș-Andrei / metrouusor.com

Cea mai eficientă metodă pentru a opri pandemia de coronavirus este fără îndoială respectarea normelor de „contact social” și autoizolarea persoanelor care se întorc din zonele de risc. Cu toate acestea, un bărbat întors recent din Roma și care prezenta mai multe simptome ale covid-19 nu a respectat în niciun caz indicațiile autorităților și a decis să meargă la o plimbare cu STB. Mai exact cu 104.

Un suspect de coronavirus a fost prins când se plimba cu STB

Mai exact, potrivit celor de la Mediafax, un bărbat care s-a întors din Roma în urmă cu 2 zile a fost găsit într-un autobuz STB, pe linia 104. Bărbatului nu a părut să îi pese că ar putea infecta și alte persoane.

În momentul în care s-a întors din Italia, bărbatul acuza febră, tuse și amețeli, toate acestea fiind simptome pentru infectarea cu virusul Covid-19.

Astfel, el a fost sfătuit să rămână acasă, în autoizolare. Cu toate acestea, bărbatul a ignorat indicațiile medicilor și a ieșit din casă.

Drept urmare, procurorii de la Sectorul 3 au deschis un dosar penal pe numele său pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune care este pedepsită cu pedeapsa de până la 2 ani de închisoare.

Gabriela Firea a anunțat că va limita flota STB

Gestul făcut de bărbatul din Italia vine chiar în contextul în care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va reduce parcul auto al STB, la început cu 25% din capacitate:

„Am luat și noi un set de măsuri, care derivă din textul situației de urgență și a măsurilor luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Trebuie să restructurăm parcul auto.

Trebuie să îi protejăm pe călători, care în aceste zile sunt din ce în ce mai puțini. Trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto, astfel încât să mai avem șoferi. De mâine dimineață reducem parcul auto, dar nu e o problemă, că oricum am avut mai puțini călători. Facem dezinfecții măcar o dată pe zi.”

Acesta nu a fost singurul caz în Capitală din ultimele zile. Chiar marți 12 persoane au fugit din autoizolare și nu au mai fost găsite de oficialii de la DSP în momentul în care au fost căutate la domiciliu. Și aceștia la rândul lor riscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×