Gabriela Firea a anunțat noi măsuri în lupta cu coronavirus: Reducerea parcului auto STB și sistarea lucrărilor

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 12:04
Gabriela Firea a anunțat noi măsuri în lupta cu coronavirus: Reducerea parcului auto STB și sistarea lucrărilor
Gabriela Firea a anunțat noi măsuri în lupta cu coronavirus: Reducerea parcului auto STB și sistarea lucrărilor *foto: facebook

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a luat mai multe măsuri pentru a face față pandemiei de coronavirus. Prima măsură se referă la reducerea parcului auto al STB, în contextul în care oricum autobuzele circulau mai mult goale.

STB își reduce parcul auto din cauza coronavirus

Firea a anunțat că STB își va reduce parcul auto cu 25%:

„Am luat și noi un set de măsuri, care derivă din textul situației de urgență și a măsurilor luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Trebuie să restructurăm parcul auto. Trebuie să îi protejăm pe călători, care în aceste zile sunt din ce în ce mai puțini. Trebuie să îi protejăm și pe conducătorii auto, astfel încât să mai avem șoferi. De mâine dimineață reducem parcul auto, dar nu e o problemă, că oricum am avut mai puțini călători. Facem dezinfecții măcar o dată pe zi.”

Primarul Capitalei a anunțat că Spitalul Gomoiu va intra și el în focurile pentru coronavirus, alături de Babeș și Matei Balș:

„Avem 19 spitale în coordonarea Primăriei Capitalei. Unul dintre ele, Victor Babeș, alături de institutul Matei Balș primesc persoanele afectate de coronavirus. Unul dintre pavilioanele Victor Babeș, cel nou, s-a umplut și vom deschide altul nou.”

Firea a anunțat că va sista lucrările în Capitală

Gabriela Firea a anunțat că toate spațiile pentru carantină din Capitală sunt ocupate, iar Bucureștiul a mai preluat și câteva sute de persoane dintre cei care veneau din Diaspora.

„Sunt luase măsuri pentru cele 1.500 de persoane care se află în izolare în București. Acestea sunt sprijinite de direcțiile noastre de sănătate. Trebuie să aibă acces la spitale și îi ajutăm și le aducem alimente. Avem câteva sute de persoane care au intrat în carantină. E vorba de românii care au venit din străinăitate. Le mulțumesc oamenilor de afaceri care ne-au pus la dispoziție hoteluri pentru aceste persoane aflate în carantină și le-a pus la îndemână lucruri de care au nevoie: haine, trei mese pe zi.”

De asemenea, primarul Capitalei a anunțat că lucrările la marile proiecte din București se sistează:

„Am înțeles apelul autorităților și în special recomandarea medicilor și am sistat lucrările pe șantierele din capitală, deoarece angajații care lucrau pe acele șantiere veneau din județele limitrofe și puteau să intre în contact cu persoanele îmbolnăvite. Pentru o perioadă de două săptămâni vor fi sistate lucrările, pentru a proteja atât angajații de pe aceste șantiere cât și cetățenii.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×