Gabriela Firea a anunțat că Spitalul Gomoiu va prelua copiii bolnavi de la Victor Babeș

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 10:51
Gabriela Firea a anunțat că Spitalul Gomoiu va prelua copiii bolnavi de la Victor Babeș
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” va prelua copiii cu boli infecțioase care ar fi trebuit să se prezinte la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” *foto: facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” va prelua copiii cu boli infecțioase care ar fi trebuit să se prezinte la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș”. Această unitate medicală va prelua acum cu prioritate adulții și copiii infectați cu noul covid-19. Asta în timp ce la Gomoiu vor fi preluați copiii cu gripă, gastroenterite, boli eruptive, a anunţat Firea printr-o postare pe Facebook.

Gabriela Firea a anunțat că va muta destinația Spitalului Gomoiu

Gabriela Firea susține că Spitalul Gomoiu reprezintă unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pediatrie din ţară.

„Este pregătit cu toate echipamentele şi materiale necesare pentru a putea face nevoilor care pot apărea. Îngrijorarea părinţilor este reală şi, pentru că înţelegem grija pe care le-o poartă copiilor, ne alăturăm în lupta cu noul coronavirus COVID-19 prin toate mijloacele de prevenţie disponibile„, a transmis Gabriela Firea.

Firea spune că a solicitat sprijinul spitalelor administrate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti și urmează să comunice disponibilitatea acestora, mai departe, către Ministerul Sănătăţii.

„Oferim suport şi pentru preluarea pacienţilor din alte spitale de pediatrie”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a anunțat câte persoane stau în izolare în București

Firea a discutat marți în timpul unei emisiuni că instituția pe care o conduce are în grijă peste 1.500 de persoane în opt imobile:

„Avem 8 imobile pentru carantină, unele sunt unităţi hoteliere. Mulţumesc tuturor fundaţiilor care s-au implicat. Noi alocăm bugetul necesar. Avem aproape 1.500 de persoane aflate în izolare, sunt şi cazuri care cred că izolarea este facultativă. DSP monitorizează toate intrările atât în Bucureşti, cât şi în întreaga ţară, dar încercăm să nu speriem”.

Primarul Capitalei a vorbit și despre scandalul care a avut loc la Spitalul Colțea, dar Firea neagă că ar fi probleme:

„Un domn doctor de la spitalul Colţea a spus că nu are măşti, mănuşi sau halate şi că medicii sunt expuşi. Şi că iată ce prăpad se poate întâmpla. Toate spitalele au stocuri. Comenzile în această perioadă au anumite întârzieri. Punctual, ştirea era falsă ieri, spitalul Colţea avea tot ce avea nevoie. Nu-i lăsăm pe medici neprotejaţi. Respectivul domn doctor încerca să politizeze actul medical, ştiu ce prieteni politici are.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×