Apple lansează în septembrie iPhone 9, dar și noi iPad-uri și MacBook-uri

Raluca Ogaru  Silviu Ghering  
înStiri mondene
29/08/2018, 12:37
Apple lansează în septembrie iPhone 9, dar și noi iPad-uri și MacBook-uriGALERIE FOTO
Apple lansează în septembrie iPhone 9, dar și noi iPad-uri și MacBook-uri

„Apple lansează în septembrie iPhone 9, noi iPad și MacBook-uri” este știrea care a încins imaginația pasionaților de gadgeturi din întreaga lume pe la începutul anului. De atunci s-au făcut mii și mii de presupuneri, unde, când, cum, cât vor costa, ce noutăți, ce surprize pregătesc specialiștii din laboratoarele de la Cupertino, Santa Clara, California. Așteptarea se apropie de sfârșit, zvonurile căpătând în ultimul timp din ce în ce mai mult „corp” de posibilitate și chiar mai mult, de probabilitate.

Acum este clar: Apple lansează în septembrie noi modele de iPhone, iPad și MacBook. iPhone 9, noul iPhone X (numit, poate, iPhone 11?) și „uriașul” vârf de gamă iPhone X Plus vor fi prezentate de Apple pe 12 septembrie, sursa primordială fiind Radio Europa 1, post din Franța care a reușit să afle prețioasa informație de la două surse separate, dar ambele apropiate de compania americană „construită” de la zero regretatul Steve Jobs.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Iphone 9 și X Plus vor fi lansate pe 12 septembrie

iPhone 9, iPhone 11 si iPhone X Plus nu vor fi singurele noutăți prezentate de Apple în conferința din 12 septembrie, noi modele de Apple Watch, iPad și MacBook urmând să fie scoase la lumina… presei! iPhone 9 va avea ecran LCD Full Active (nu OLED precum celelalte două) de 6,1” (15,494 cm), dimensiuni de 15,091 cm x 7,572 cm la o grosime de 8,47 mm. Este un upgrade al modelului iPhone 8, care în loc să se numească iPhone 8S (modul de denumire al upgrade-urilor anterioare), va fi direct iPhone 9. Noul iPhone X va avea ecranul cu diagonala de 5,8” (14,732 cm), și dimensiunile 14,365 cm x 7,203 cm, cu o grosime de 7,69 mm iar noul iPhone X Plus va avea ecran de 6,5 inci (16,516 cm), dimensiunile 15,753 cm x 7,744 cm și o grosime de 7,75 mm.

Oferta Apple pentru această toamnă, începând din septembrie: iPhone 9, noi iPad-uri și noi MacBook-uri, data startului fiind 12 septembrie
Oferta Apple pentru această toamnă, începând din septembrie: iPhone 9, noi iPad-uri și noi MacBook-uri

Ce aduce nou iPhone 9 și „confrații”. Și, mai ales, la ce prețuri!

Toate cele trei versiuni noi de iPhone vor păstra „bretonul” din partea de sus a ecranului, vor fi dual-Sim, vor avea acumulatori cu funcţie de încărcare rapidă, camere foto cu senzor TrueDepth, tehnologie Face ID pentru recunoaştere facială, Animoji, ecran edge-to-edge, vor funcționa cu procesoare A12 și vor avea iOS 12 preinstalat. Iphone 9 va avea o baterie de 2.850-2.950 mAh, dintr-o singură celulă, în timp ce iPhone 11 și versiunea cea mai mare, iPhone X Plus, vor avea baterii din două celule montate în L, astfel încât capacitatea lor să crească spre 3.300-3.400 mAh.

  • ATENȚIE! iPhone 9, iPhone 11 și iPhone X Plus vor fi puse în vânzare după 21 septembrie, la prețuri apropiate de seriile anterioare iPhone 8 și iPhone X. iPhone 9 va porni de undeva între 700 și 800 de dolari, iPhone 11 va fi cel puțin 900 dolari, iar „regele” iPhone X Plus va „sări” de 1.000 de dolari. Specialiștii estimează că iPhone 9 va însuma de unul singur de la 50 la 70 la sută din totalul de vânzări ale noilor modele de iPhone în primele 6 luni după lansare, un procent realmente uriaș.

Ce MacBook și Ipad lansează Apple

Există, de asemenea posibilitatea, ca Apple să ofere odată cu noile telefoane şi câteva accesorii, ca încărcătorul wireless AirPower şi o nouă generaţie de căşti AirPods, cu încărcare wireless.

Mai mult, este așteptată prezentarea, dacă nu lansarea, unor modele noi de computere MacBook şi tablete iPad, listate deja în baza de date a Comisiei Economice din Eurasia. Este vorba de 4 computere „Mac” cu numerele A1931, A1932, A1988, A1989 şi A1990, și de 5 noi modele de tablete iPad, numerotate A1876, A2013, A1934, A1979 şi A2014. Se vorbește în domeniu despre un model ieftin de MacBook, „Air”, cu ecran retina şi o tabletă iPad cu Face ID, margini subţiri în jurul display-ului, cu ecran decupat în partea de sus și funcţii care folosesc camera True Depth într-un format dedicat tabletelor.

Apple lansează în septembrie, pe lângă iPhone 9 și noi iPad-uri, noi modele de MacBook-uri, spre bucuria tuturor IT-iștilor
Apple lansează în septembrie, pe lângă iPhone 9 și noi iPad-uri, noi modele de MacBook-uri

Va mai trece, însă, ceva timp până când vom afla, oficial, amănunte despre aceste „scule”. Dacă Apple lansează, în general, iPhone-urile în septembrie, pentru noile modele de MacBook-uri și Ipad-uri organizează un eveniment separat în octombrie sau noiembrie, ca să profite de perioada Sărbătorilor de iarnă, când, evident, toată lumea face, deci cumpără, cadouri.

1,33 de miliarde de iPhone-uri au fost vândute de la lansarea din 29 iunie 2007 până la începutul lui august 2108, conform unor statistici publicate de mobilesyrup.com.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×