ANM, avertizare cod galben pentru județele Constanța și Tulcea

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 08:24
ANM, avertizare cod galben pentru județele Constanța și Tulcea
ANM anunță cod galben de vânt puternic pentru Constanța

Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis o avertizare now casting cod galben pentru vânt puternic, în județele Constanța și Tulcea. Avertizarea a fost emisă joi dimineață, 29 noiembrie, la ora 8.00.

Potrivit meteorologilor, vremea în aceste județe se menține rece, cu rafale de vânt care sunt peste limitele normale. În aceaste condiții, este pusă în pericol siguranța participanților la trafic, dar și a celor care nu ies din case, deoarece pot exista întreruperi la alimentarea cu energie electrică sau gaze.

ANM a emis cod galben pentru județele Constanța și Tulcea

Comunicatul ANM arată care sunt zonele afectate de fenomene meteo ieșite din comun, pentru care a fost emis codul galben. Acestea sunt: în județul Constanța – Constanța, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Castelu, Poarta Albă, Limanu, Albești, Mihai Viteazu, Ciocârlia, Amzacea, Pecineaga, Istria, Mereni, Săcele, Costinești, Comana, Bărăganu, Mangalia, iar în județul Tulcea – Murighiol și zona de litoral.

În aceste zone menționate mai sus, se vor semnala intensificări ale vântului care va ajunge să bată în rafale de până la 70 de kilometri la oră.

În mai multe zone, se circulă cu dificultate
În mai multe zone, se circulă cu dificultate

Atenție, șoferii care circulă prin Constanța și Tulcea

Polițiștii îi avertizează pe șoferii care circulă prin zonele afectate de căderile de zăpadă și de ger să aibă vizibiltate atunci când sunt la volan, cu parbrizul, luneta și geamurile laterale curățate, să se asigure că le funcționează ștergătoarele și instalațiile de climatizare și dezaburire.

Șoferii trebuie să nu execute manevre bruște la volan, mai ales atunci când carosabilul este alunecos, să păstreze distanța față de vehiculul din față și să adapteze viteza la condițiile meteo. Pe secțiunile de drum în care se circulă cu dificultate, este de preferat să nu se circule decât dacă este neapărată nevoie, lăsând loc drumarilor și evitând situațiile complicate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×