ANM a prelungit codul galben! Vreme deosebit de rece în toată ţara

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Prognoza meteo
28/11/2018, 17:36
ANM a prelungit codul galben! Vreme deosebit de rece în toată ţara GALERIE FOTO
Codul galben de vreme deosebit de rece a fost prelungit de ANM

ANM a emis o informare meteo privind vremea rea din toată ţara şi prelungirea codului galben, instalat miercuri, la ora 2:00! În intervalul 28 noiembrie – 30 noiembrie se anunţă vreme deosebit de rece în toată ţara, cu intensificări ale vântului şi local zăpada va fi spulberată în sud-estul ţării.

Zonele pentru care s-a emis codul galben sunt Banat, Bucovina, Crişana, Dobrogea, Maramureş, Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Bucureşti-Ilfov, iar avertizarea intră în vigoare de miercuri, ora 20:00 şi se va încheia vineri, de la ora 10:00.

ANM a prelungit codul galben de vreme rece

„În intervalul menționat în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. Notă: Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii”, se arată în comunicatul emis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Harta Europei din satelit. Sursa. site-ul ANM
Harta Europei din satelit

Localităţile care vor fi afectate de vânt sunt din judeţele Argeş, Dolj, Teleorman, Bucureşti, Galaţi, Vâlcea, Brăila, Giurgiu, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Olt, Constanţa, Prahova, Dâmboviţa şi Tulcea.

Vremea rea şi ninsorile au afectat atât drumurile, cât şi mersul trenurilor. S-a circulat în condiţii de iarnă în Bucureşti iar mai multe trenuri au avut întârzieri la Gara de Nord. „Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile. Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească”, este mesajul CFR Călători.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×