Anunt important pentru toți șoferii din România! Cum îți poți recupera permisul de conducere mai devreme

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 16:49
Anunt important pentru toți șoferii din România! Cum îți poți recupera permisul de conducere mai devreme GALERIE FOTO
Camera Deputaţilor a anunţat cum îți poți recupera permisul de conducere mai devreme

Miercuri, 28 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede recuperarea permisului de conducere suspendat mult mai repede. Conducătorul auto îşi poate depune dovada înlocuitoare în orice zi, la Poliţia Rutieră, din orice moment, începând de la eliberare şi până la a 15-a zi, ultima.

Asta înseamnă că perioada de suspendare a permisului va fi calculată începând cu data depunerii dovezii şi nu de la data expirării ei:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cum îți poți recupera permisul de conducere mai devreme

„Conducătorul auto poate depune dovada înlocuitoare a permisului de conducere la poliţia rutieră în orice zi din momentul eliberării, până la a 15-a zi de valabilitate a dovezii înlocuitoare. În cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în cazurile:

din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare sau din momentul depunerii dovezii înlocuitoare de către conducătorul auto la oricare unitate de poliţie în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia”, se arată în proiectul de lege completează art.111 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Permis de conducere românesc: specimen
Permis de conducere românesc

Permisele de conducere româneşti au ajuns să fie considerate nule în Germania, după experienţa unui şofer român, care avea permis de conducere dobândit în Republica Moldova şi apoi schimbat la noi în ţară:

„Vă informam că autorităţile germane nu recunosc permisele de conducere şi certificatele de pregătire profesională dobândite în Republica Moldova şi preschimbate apoi în România, considerandu-le nevalabile pe teritoriul Germaniei.

Deşi conducătorul auto a obţinut legal permisul de conducere şi certificatul de pregătire profesională în Republica Moldova şi, ulterior, preschimbă aceste documente în România, obţinând astfel permis de conducere românesc, valabil în toate ţările UE, autorităţile germane consideră că acest permis de conducere nu este valabil pentru că şoferul nu a obţinut acest document românesc în baza unui examen recunoscut în UE”, au declarat oficialii UNTRR.

Închide ×