ANM a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni. Estimările meteorologice până pe 17 februarie

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 17:47
ANM a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni. Estimările meteorologice până pe 17 februarie
Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Sursa foto: Hepta

Meteorologii din cadrul ANM au emis o prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, estimările, valabile până pe data de 17 februarie, prezintă o anomalie meteorologică pentru această perioadă din an.

Temperaturile aerului, peste limitele specifice acestei perioade

Prognoza meteo pentru patru săptămâni: săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020. Conform celor de la ANM, în acest interval temperaturile aerului vor avea valori ce se vor situa, în cele mai multe cazuri, peste limitele specifice acestei perioade, in special în regiunile extracarpatice.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru săptămâna amintită mai sus, acestea vor fi deficitare în majoritatea regiunilor din țară, dar cu precădere în cele sudice.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni: săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020. În această săptămână, meteorologii spun că temperatura aerului se va situa peste limitele specifice acestui interval, în special în regiunile din sudul și estul țării.

Precipitațiile vor putea avea o tendință excedentară în zonele nord-vestice și, spre deosebire de intervalul precedent, acestea vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului, însă ușor deficitare în regiunile sudice și estice.

Vreme anormală pentru sezonul rece

Prognoza meteo pentru patru săptămâni: săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020. Temperaturile medii din această perioadă se vor situa, din nou, peste cele specifice acestei perioade, cu precădere în zonele de sud și est ale României.

În acest interval, cantitățile de precipitații vor fi, în principal, apropiate de cele normale, însă local acestea pot prezenta o tendință ușor deficitară în sudul și sud-estul țării.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni: săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020. În ultima săptămână de prognoză, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate zonele țării.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, ANM anunță că vor fi apropiate de cele normale, excepție făcând regiunile sudice, unde este posibilă o tendință deficitară.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni este realizată de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×