Furtună de praf și grindină cât mingile de golf în Australia! Fenomene meteo extreme în țara sufocată de incendii. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 13:07
Furtună de praf și grindină cât mingile de golf în Australia! Fenomene meteo extreme în țara sufocată de incendii. Video
Furtună de praf și grindină cât mingile de golf în Australia *foto: twitter Mick Harris

Australia are parte de câteva luni teribile din pricina incendiilor care au devastat tot teritoriul țării. Ca urmare a acestora, fenomenele meteo extreme au lovit Australia în ultimele zile.

Astfel, locuitorii din „Țara Cangurilor” au avut parte de curând de o furtună de praf care a îngrozit mai multe orașe din Australia, la doar o zi după ce orașele importante precum Melbourne sau Canberra au fost lovite de o grindină cât mingile de golf.

Vreme extremă în Australia. O furtună de praf a lovit coasta de est

Un val uriaș de praf a trecut peste mai multe localităţi din estul continentului australian. Cerul s-a făcut întâi roşu închis, apoi din zi s-a făcut brusc noapte.  Martorii au filmat monstrul de praf, cel mai mare din ultimii zece ani, şi au postat imaginile pe reţelele sociale.

Praful s-a acumulat în cantităţi mari în centrul continentului, iar vântul a ridicat particulele şi le-a purtat mai departe. Cele mai fine călătoresc sute sau chiar mii de kilometri.

Pe lângă faptul că arăta „apocaliptic”, fenomenul a fost unul dezamăgitor pentru localnici. În locul norului de praf aşteptau nori de ploaie, după o secetă îndelungată.

Grindină cât mingile de golf în Melbourne

După furtunile de nisip a fost rândul grindinei să se instaleze în Australia. Astfel, două dintre marile metropole australiene, Melbourne și Canberra, au fost lovite de acest fenomen meteo capricios.

În timpul furtunilor din ultimele 24 de ore o grindină cu bucăți cât mingile de golf s-au abătut asupra celor două orașe.

De altfel în Melbourne, capitala statului Victoria, au fost semnalate căderi importante de grindină duminică seară, în timp ce în unele zone ale acestui stat au căzut ploi torenţiale, perturbând derularea turneului de tenis Australian Open.

Din cauza fenomenelor meteorologice severe au fost 1.500 de apeluri de urgență pentru a cere intervenția autorităților doar în statul Victoria.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×