Prognoza meteo pentru intervalul 20 ianuarie – 3 februarie 2020. Precipitațiile vor cădea spre finalul lunii curente

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
20/01/2020, 16:45
Prognoza meteo pentru intervalul 20 ianuarie – 3 februarie 2020. Precipitațiile vor cădea spre finalul lunii curente
Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni în țara noastră. Sursa foto. pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis cum va fi vremea în perioada următoare. Meteorologii anunță că în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020 temperaturile vor continua să fie ridicate, însă spre finalul prognozei vor scădea ușor. 

Cum va fi vremea în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

Meteorologii au anunțat că maxime vor continua să fie ridicate până la finalul lunii ianuarie. Mai exact, în intervalul 20 – 26 ianuarie 2020, în sudul țării, temperaturile maxime vor urca chiar și până la 11 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -5 și -2 grade Celsius.

Începând cu data de 4 – 5 februarie temperaturile vor mai scădea ușor astfel încât la finalul prognozei meteo maximele se vor situa între 5 și 8 grade Celsius. De asemenea, minimele vor cobârî în mai multe regiuni din România sub pragul înghețului. Ninsorile sunt așteptate după data de 28 ianuarie.

Vremea în Banat în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că vremea în Banat la începutul prognozei meteo va fi specifică acestui interval din an. În intervalul 22 – 29 ianuarie meteorologii au declarat că temperaturile vor în creștere ușoară, media urcând până la 8 – 10 grade Celsius.

Spre finalul prognozei vremea se va răci treptat astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 4  și 6 grade Celsius. Șansele de precipitații vor fi reduse până în jurul datei de 25 ianuarie, urmând ca după să crească apariția ninsorilor sau ploilor.

Vremea în Crișana în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

Vreme plăcută și temperaturi ridicate și în Crișana în primele zile de prognoză urmând ca după data de 22 ianuarie 2020 maximele să depășească intervalul normal pentru această perioadă din an. Mai exact, în zilele de 28 și 29 ianuarie temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 11 grade Celsius.

Spre finalul lunii ianuarie și în primele zile din februarie vremea se va răci treptat. Maximele vor fi cuprinse între 4 și 6 grade Celsius. În ceea ce privește posibilitatea apariției precipitațiilor acestea sunt așteptate după data de 25 ianuarie.

Vremea în Transilvania în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

Meteorologii transmit că în primele 2 zile ale prognozei meteo valorile maxime vor fi peste media normală pentru acest interval din an, în timp ce pe timpul nopții temperaturile vor scădea sub pragul înghețului. În perioada 22 – 25 ianuarie maxima va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, așadar va fi destul de cald pentru această lună.

Ca și în celelalte zone ale țării temperaturile vor avea tendința să scadă treptat până la finalul prognozei. În jurul datei de 2 februarie temperatura maxima va ajunge în jurul valorii de 3 grade Celsius. Precipitațiile vor cădea trecător, dar vor fi slab cantitative.

Vremea în Maramureș în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

Vreme rece apropiată de pragul înghețului până pe 25 ianuarie urmând ca după această zi maximele să mai crească puțin și să ajunge undeva între 7 și 8 grade Celsius. Spre finalul lunii ianuarie maximele vor scădea din nou, media situându-se între 2 și 4 grade Celsius.

Și media temperaturilor medii va suferi fluctuații urmând că la începutul lunii februarie să se înregistreze între 0 și 1 grad Celsius. De asemenea, precipitațiilor vor cădea rar, dar nu vor fi însemnate cantitativ.

Vremea în Moldova în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

ANM anunță că pe teritoriul Moldovei vor exista variații de temperatură. După creșteri ușoare, moldovenii vor trece prin răciri treptate urmând ca la finalul prognozei meteo vremea să se mai încălzească puțin.

La începutul lunii februarie meteorologii transmit că maximele se va apropia de 3 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între -2 și -4 grade Celsius. De asemenea, nici șansele de precipitații nu sunt ridicate, plouând doar trecător și pe suprafețe restrânse.

Vremea în Dobrogea în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

Temperaturi în creștere până la finalul lunii curente, așadar media se va situa peste normalul acestei perioade din an. Prin urmare, maximele se va încadra între 10 și 12 grade Celsius, iar la polul opus minimele vor fi cuprinse între 3 și 5 grade Celsius.

Din ultima zi a lunii ianuarie temperaturile vor începe să scadă de la o zi la alta. La începutul lunii februarie temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor încadra între 1 și 3 grade Celsius. Sunt așteptate precipitații după data de 29 ianuarie.

Vremea în Muntenia în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

Maximele vor varia în perioada 20 -26 ianuarie încadrându-se între 4 și 11 grade Celsius. De asemenea, minimele în acest interval vor scădea sub pragul înghețului și vor fi cuprinse între -5 și -2 grade Celsius. Spre finalul lunii maximele vor scădea treptat.

Frig și la începutul lunii februarie în zona Munteniei. Meteorologii sunt de părere că maximele vor urca până la 5 – 8 grade Celsius, în timp ce minimele vor scădea sub zero grade. Probabilitatea apariției precipitațiilor va fi mai ridicată după data de 28 ianuarie.

Vremea în Oltenia în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

În aceeași situație se vor afla și oltenii. Variațiile de temperatură nu le vor da pace și maximele se vor încadra în perioada 20 – 25 ianuarie între 4 și 10 grade Celsius. În plus, minimele se vor încadra între -6 și -3 grade Celsius.

În primele zile ale lunii februarie tendința temperaturilor va fi de scădere, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Prin urmare, maximele se vor încadra între 5 și 7 grade Celsius, în timp ce media minimelor va coborî sub pragul înghețului. Ploile vor fi mai semnificative în a doua săptămână a prognozei.

Vremea la munte în perioada 20 ianuarie – 3 februarie 2020

În zonele montane temperaturile maxime vor fi ridicate la începutul prognozei meteo, iar după data de 30 ianuarie media temperaturilor va scădea treptat de la o zi la alta. Asta înseamnă că temperaturile maxime se vor situa între 3 și 5 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi între -5 și -2 grade. Precipitații vor cădea doar trecător, pe suprafețe mici.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×