Angajări 2019: domeniile în care se caută angajați și ce salarii se oferă

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
03/01/2019, 13:19
Angajări 2019: domeniile în care se caută angajați și ce salarii se oferă GALERIE FOTO
Se vor face foarte multe angajări în 2019, în mai multe domenii

În 2019, se vor face mai multe disponibilizări în mai multe domenii şi vor exista în acelaşi timp şi o mulţime de angajări. În acest an vor fi scoase la concurs peste 940 de posturi vacante de către Ministerul de Interne, după ce au fost aprobate de Guvern.

Toate posturile vor fi ocupate după ce se va da examen, în cursul anului ce urmează. Angajarile din 2019 vor fi făcute prin recrutare din surse externe precum şi din cadrul Ministerului de Afaceri Interne, acolo unde oamenii vor trece din corpul agenţilor sau al subofiţerilor şi ai subofiţerilor, în conformitate cu decizia care a fost luată de structura organizatoare.

Care sunt domeniile în care se fac angajările în 2019

Cele mai multe angajări din 2019 se vor face în deomeniile următoare: Direcția Generală Management Urgențe Medicale; Inspectoratul General al Jandarmeriei Române; Inspectoratul General pentru Imigrări; Direcția Generală Anticorupție; Direcția Generală de Pașapoarte; Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date; Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor;  Agenția Națională Antidrog; Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane; Academia de Poliție, precum şi în cadrul Casa de Pensii Sectorială.

Agenţiile de recrutare se pregătesc deja să caute forţă de muncă din diverse domenii pentru anul 2019
Agenţiile de recrutare se pregătesc deja să caute forţă de muncă din diverse domenii pentru anul 2019

Conform studiilor care au fost efectuate pe finalul anului trecut, pe viitor, unul din cinci angajatori vor căuta forţă de muncă în acest an şi vor deveni disponibile joburi în agricultură, vânătoare, silvicultură, pescuit, industrie extractivă şi industrie prelucrătoare:

”Angajatorii din sectorul finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri sunt şi ei optimişti, raportând o previziune netă de angajare de 3%, consolidată atât în raport cu trimestrul al patrulea, cât şi cu primul trimestru, cu 1, respectiv 7 puncte procentuale”, anunță Manpower.

Olguţa Vasilescu anunţa că vor exista o mulţime de disponibilizări printre bugetari: „Este foarte posibil (să se facă reduceri de personal – n. r.) şi e normal să fie aşa pentru că sunt foarte multe scheme de personal umflate. Şi am spus-o şi când eram primar că, dacă mâine pleacă jumătate din primărie, nu se cunoaşte.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×