Jurnalistul și poetul Lazăr Lădariu a murit în prima zi a lui 2019! Soția sa a făcut anunțul trist

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
03/01/2019, 08:41
Jurnalistul și poetul Lazăr Lădariu a murit în prima zi a lui 2019! Soția sa a făcut anunțul trist GALERIE FOTO
Jurnalistul și poetul Lazăr Lădariu a murit în prima zi a lui 2019! Soția sa a făcut anunțul trist

Este doliu în România! Lazăr Lădariu – poet, jurnalist și fost deputat – a murit la vârsta de 79 de ani. Anunțul trist a fost făcut public de soția lui, care este îngenuncheată de durere. Rudele, prietenii și foștii colegi cu primit cu multă durere vestea dispariției lui. Cu toții îi vor putea aduce un ultim omagiu și își vor putea lua rămas bun de la el mâine, 4 ianuarie, când va fi condus spre locul în care își va dormi somnul de veci. Regretatul artist a fost declarat în anii 2003, 2005, 2006 și 2008 “Cel mai apreciat și influent jurnalist mureșean din presa scrisă” în cadrul Galei “Omul Anului”. Lazăr Lădariu a afirmat despre gazetărie și scris că i-au fost în același timp soră și frate prin viață.

“A fost copilul neastâmpărat, am fost și elevul sârguincios, și studentul Heidelberg-ului ardelean al Universității clujene, apoi cadru universitar, gazetar și parlamentar. Am parcurs, deopotrivă, sezonul înfloririlor și al entuziasmului tineresc, toamna roadelor și asprimea iernilor, a trudniciei munci de Sisif uneori. Și am ajuns alunecând spre iarna încercărilor. Soră și frate fiindu-mi gazetăria și scrisul, trecător pe scara lumii, martor și luptător pe baricada neliniștii, am înaintat conștiincios în viață până în locul de unde și înapoi, și înainte pot vedea acum totul”, a declarat Lazăr Lădariu jurnaliștilor de la “Zi de Zi”.

Jurnalistul și poetul Lazăr Lădariu a murit la 79 de ani

A fost pe rând poet, jurnalist și fost deputat… și, din păcate, în prima zi a lui 2019 Lazăr Lădariu a murit după ce organismul său a cedat în fața unei boli necruțătoare. El ar fi împlinit 80 de ani pe 25 martie. Vestea morții a fost dată de partenera lui de viață, jurnalista Mariana Cristescu, care a anunțat că regretatul scriitor va fi înmormântat mâine, 4 ianuarie, începând cu ora 12:00 în Cimitirul Bisericii de Lemn din Târgu-Mureș.

“Cutremurată de durere, vă anunț că, după o lungă, nedreaptă și grea suferință, poetul și jurnalistul LAZĂR LĂDARIU ne-a părăsit în această primă dimineață a noului an. Priveghiul va avea loc, în Capela Bisericii de Piatră, joi, 3 ianuarie, între orele 18-20. Înmormântarea, vineri, 4 ianuarie, de la ora 12, în Cimitirul Bisericii de Lemn din Târgu-Mureș. Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze între drepții săi, în veșnică lumină și neuitare!”, a scris Mariana Cristescu pe o rețea de socializare.

În cadrul activității sale parlamentare în legislatura 1996-2000, Lazăr Lădariu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Japonia și Federația Rusă.

Lazăr Lădariu, o viață dedicată limbii române

Lazăr Lădariu s-a născut la 25 martie 1939 în Idicel, o localitate din judeţul Mureş. El a fost redactor-șef al cotidianului “Cuvântul liber” și a intrat în politică după 1990. A fost ales ca deputat în legislatura 1992-1996 și în legislatura 1996-2000 pe listele partidului PUNR, relatează radiomures.ro. În cadrul activității sale parlamentare în legislatura 1996-2000, Lazăr Lădariu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Japonia și Federația Rusă.

Numărându-se printre cei mai vechi jurnaliști,Lazăr Lădariu a fost numit cetățean de onoare al municipiului Târgu-Mureș în 2009 și fost președinte al Despărțământului Județean Mureș al Astrei. El nu a uitat niciodată locul de unde a plecat în viață, satul lui natal cu părinți “truditori ai pământului”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×