Prăpăd pentru bugetari. Vor fi dați afară 10.000 în primele săptămâni din 2019

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
02/01/2019, 21:37
Prăpăd pentru bugetari. Vor fi dați afară 10.000 în primele săptămâni din 2019 GALERIE FOTO
Aproximativ 10.000 de bugetari ar putea fi daţi afară anul acesta. Ce se întâmplă în 2019

Lia Olguţa Vasilescu a vorbit despre măsurile fiscale care au fost luate în 2019 şi a făcut un anunţ teribil pentru mulţi dintre bugetari, care vor rămâne fără locuri de muncă în primele săptămâni ale acestui an. Angajaţii vizaţi de aceste modificări sunt cei din ANAF, Parlament, precum şi din ministere.

Este foarte posibil (să se facă reduceri de personal – n. r.) şi e normal să fie aşa pentru că sunt foarte multe scheme de personal umflate. Şi am spus-o şi când eram primar că, dacă mâine pleacă jumătate din primărie, nu se cunoaşte.

Vor fi dați afară 10.000 de bugetari în primele săptămâni din 2019

Sigur că sunt posibile (disponibilizări în zona aparatului de stat – n. r.). De altfel, eu am început o procedură de reorganizare pe Ministerul Muncii. Aşa cum ştiţi, sunt patru entităţi în subordinea Ministerului Muncii în judeţe şi sigur că de acolo ne este foarte simplu să facem o reorganizare noi în minister.”

Lia Olguţa Vasilescu vorbeşte despre reducerile de personal din rândul bugetarilor, în 2019
Lia Olguţa Vasilescu vorbeşte despre reducerile de personal din rândul bugetarilor, în 2019

O dată, dispar jumătate din funcţiile de conducere judeţene – e normal să fie aşa – adică, în loc să ai patru entităţi, la fel poţi să ai două cu acelaşi număr de personal, dar cu funcţiile de conducere la jumătate, şi, în plus, noi avem cam 1.500 de persoane care trebuie să fie angajate la Casa Naţională de Pensii pentru a putea să fie recalculată Legea pensiilor şi atunci mare parte din acest personal de care nu mai avem nevoie în anumite astfel de entităţi îl vom redirecţiona spre Casa Naţională de Pensii”, a spus Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Anul 2019 a început cu noi măsuri fiscale, anunţate de ministrul Eugen Teodorovici, măriri de salarii pentru angajaţii din construcţii. Urmează şi mărirea punctului de pensie şi, în acelaşi timp, au crescut preţurile la ţigări, energie şi combustibil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×