Alocațiile pentru copii, înlocuite cu vouchere. Guvernul vrea să se asigure că banii vor fi cheltuiți „doar în interesul copilului”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 15:55
Alocațiile pentru copii, înlocuite cu vouchere. Guvernul vrea să se asigure că banii vor fi cheltuiți „doar în interesul copilului”
Alocațiile pentru copii, înlocuite cu vouchere. Guvernul vrea să se asigure că banii vor fi cheltuiți "numai în interesul copilului". Sursa foto: Hepta

Executivul are în vedere ca alocațiile pentru copii să fie înlocuite cu vouchere, pentru a se asigura că banii primiți de la stat pentru minori vor fi cheltuiți exclusiv în interesul acestora.

Alocațiile pentru copii ar putea fi înlocuite cu vouchere

Anunțul privind înlocuirea alocațiilor cu vouchere a fost făcut, luni, de către premierul interimar Ludovic Orban, informează Antena 3.

Astfel, voucherele ar fi cea mai bună variantă pentru elevi, în loc de alocațiile lunare, întrucât banii ar fi cheltuiți doar în interesul copiilor, spune premierul.

”Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei. Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele.

Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință” a spus Ludovic Orban, luni.

Guvernul vrea ca banii pentru copii să fie cheltuiți doar în interesul acestora

Așadar, voucherele ar fi varianta ideală găsită de Executiv pentru ca banii destinați minorilor din România să fie folosiți pentru și în interesul acestora.

La începutul anului, Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii ce prevedea dublarea alocațiilor pentru copiii din România.

Cu toate acestea, pe 10 ianuarie, Ludovic Orban a declarat că Executivul va amâna termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor.

Premierul a spus atunci că amânarea va fi valabilă până când vor fi găsite resurse financiare.

Cu toate acestea, Orban a precizat că, cel mai probabil, banii pentru dublarea alocațiilor vor fi alocați la rectificarea din iulie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×