Alerta medicală Tarom: pasagerii cursei București-Tel Aviv RO 153, de urgență la medic

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 12:33
Alerta medicală Tarom: pasagerii cursei București-Tel Aviv RO 153, de urgență la medic GALERIE FOTO
Alertă medicală la Tarom după ce un pasager a călătorit bolnav de rujeolă

Alertă medicală pentru pasagerii TAROM, care au zburat pe data de 20 noiembrie pe ruta Bucureşti – Tel Aviv! Conform unui comunicat dat publicităţii de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din Israel, o persoană bolnavă de rujeolă a călătorit afectat fără să ştie de problemele sale, iar ceilalţi pasageri ar putea să se îmbolnăvească.

Este vorba de zborul RO153, care a decolat de la Bucureşti pe 20 noiembrie, de la ora 23:30, iar pasagerii acestei curse ar trebui să îşi efectueze controale medicale.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Alertă medicală dată de TAROM

„Pasagerii zborului care nu au primit două doze de vaccin antirujeolic sunt invitaţi să ia legătura cu cel mai apropiat birou medical până mâine (luni), 26 noiembrie, pentru a verifica dacă trebuie să fie vaccinaţi”, se menţionează într-o declaraţie a Ministerului Sănătăţii israelian care a fost dată publicităţii.

Mai mult, conform aceleaşi informări, persoanele de peste 61 de ani sunt scutite de griji: „În general, persoanele sănătoase născute înainte de anul 1957 sunt considerate imune în mod natural la această boală”⁣.

O aeronavă TAROM se pregăteşte să decoleze de pe pistă pe timpul iernii
O aeronavă TAROM se pregăteşte să decoleze de pe pistă

Recent, în Israel a fost o epidemie de rujeolă, după ce un număr uriaş de persoane au refuzat să fie vaccinaţi ei sau copii lor din motive de ideologie. Din cauza acestor dificultăţi, sute de persoane au contactat rujeola în acest an, iar un copil de un an si jumătate a murit după ce a fost infectat.

Cele mai multe persoane care au fost infectate cu rujeolă fac parte din comunitatea ultrareligioasă, acolo unde oamenii au oricum unele probleme de imunitate. În consecinţă, membrii parlamentului din Israel au dezbătut o nouă lege care le permite autorităţilor să-i sancţioneze pe părinţii care refuză vaccinul în rândul copiilor. Mai mult, se vrea interzicerea înscrierii în şcoli sau grădiniţe a copiilor care nu se vaccinează. În cazul în carea noua normă va fi adoptată, aceasta se va aplica tuturor cetăţenilor.

Închide ×