Presa din Israel, despre Ilan Laufer: „Nu s-a născut la Polizu, ci în …”

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 15:07
Presa din Israel, despre Ilan Laufer: „Nu s-a născut la Polizu, ci în …”
Presa din Israel a spus unde s-a născut cu adevărat Ilan Laufer

Ilan Laufer a oferit o declaraţie controversată atunci când a dezvăluit locul în care s-a născut. La scurt timp după ce s-a prezentat şi a declarat că a venit pe lume la Maternitatea Polizu, însă presa din Israel a scris altceva!

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetăţean român, din părinţi români, născut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, a declarat Ilan Laufer, însă conform presei israeliene locul naşterii nu este acela.

Ce scrie presa din Israel despre Ilan Laufer

Într-un articol descriptiv, israelienii titrează despre politician că s-a născut îm Rishon Leizon: „Ilan Laufer este un expat israelian în vârstă de 33 de ani care s-a născut la Rishon Lezion și a devenit un succes om de afaceri în București. După ce s-a mutat în România, Laufer s-a căsătorit cu Alina, o celebritate locală care a devenit faimoasă după ce a fost prezentatoare la televizor și a participat la spectacole de divertisment”.

Ilan Laufer a fost propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, însă Klaus Iohannis l-a respins. De aici s-a declanşat un adevărat război al declaraţiilor, după ce Laufer l-a acuzat pe preşedinte de discriminare: „Prin refuzul unei persoane despre care se ştie că are relaţii foarte bune cu Israel, Iohannis arată că vrea relaţii doar cu Berlinul. Atacurile sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 50 de persoane în perioada Holocaustului. Iohannis a zis că doreşte să plece acest Guvern, dar refuză revocarea a doi miniştri”.

Klaus Iohannis zâmbeşte în timpul unei şedinţe fotografice
Klaus Iohannis zâmbeşte în timpul unei şedinţe fotografice

Iohannis l-a pus apoi imediat la zid, după un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale: „Președintele României consideră că aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială”. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×