Airbnb va permite anularea rezervărilor! Clienți nu vor suporta penalități

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 13:02
Airbnb va permite anularea rezervărilor! Clienți nu vor suporta penalități
Compania americană Airbnb le va permite clienților să anuleze gratuit rezervările făcute din cauza pandemiei de coronavirus

Compania americană Airbnb le va permite clienților să anuleze gratuit rezervările făcute din cauza pandemiei de coronavirus care a pus stăpânire pe întreaga lume.

Airbnb va permite anularea rezervărilor

Conform publicației Business Insider, citată de Mediafax, compania Airbnb a luat decizia să le permită tuturor clienților săi să anuleze rezervările doar printr-o solicitare de rambursare, fără a fi obligați să plătească vreo despăgubire.

”În primul rând, Airbnb va permite oaspeților din întreaga lume să-și anuleze rezervările și să-și primească banii înapoi. Nu vom percepe taxe pentru aceste rezervări”, a declarat Brian Chesky, co-fondatorul companiei.

De această decizie a celor de la Airbnb vor beneficia persoanele care și-au făcut rezervări în perioada 14 martie – 14 aprilie, urmând ca perioada să fie extinsă în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Airbnb, prima companie care permite anularea rezervărilor

La finalul săptămânii trecute, compania americană luase decizia să acorde posibilitatea anulării gratuite a rezervărilor doar pentru anumite regiuni, grav lovite de virusul ucigaș. Atunci, Airbnb le permitea acest lucru doar celor care și-au făcut rezervări către SUA, Coreea de Sud și Italia, dar acum a decis să extindă această hotărâre la nivel global.

Airbnb este prima companie care a luat o astfel de decizie, în ciuda faptului că industria  turismului înregistrează pierderi uriașe din cauza faptului că foarte multe zone au fost închise.

Experții de la Casa Albă au lansat un avertisment dur în privința extinderii virusului COVID-19. Directorul Institutului naţional pentru boli infecţioase, Anthony Fauci, a declarat că ceea ce este mai rău urmează să vină.

Cercetătorii americani anunță că luni vor începe primele teste pe oameni ale vaccinului pentru coronavirus, la Seattle, în încercarea de a produce cât mai repede o metodă de protecție împotriva COVID-19.

În schimb, un document strict secret a ajuns în presa din Marea Britanie. Astfel, s-a aflat că autoritățile britanice se așteaptă ca pandemia de coronavirus să dureze cel puțin până în primăvara anului viitor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×