Experții de la Casa Albă, avertisment dur în privința COVID-19: ”Ceea ce este mai rău abia vine”. Donald Trump rămâne optimist. VIDEO

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 12:31
Experții de la Casa Albă, avertisment dur în privința COVID-19: ”Ceea ce este mai rău abia vine”. Donald Trump rămâne optimist. VIDEO
Experții de la Casa Albă au lansat un avertisment dur în privința extinderii virusului COVID-19

Experții de la Casa Albă au lansat un avertisment dur în privința extinderii virusului COVID-19, în ciuda faptului că președintele american Donald Trump s-a arătat optimist în această privință.

Experții de la Casa Albă, avertisment dur în privința COVID-19: ”Suntem într-un stadiu foarte, foarte decisiv”

”Ceea ce este mai rău abia vine. Felul în care vom răspunde acestei provocări va determina locul unde ne vom afla la final. Suntem într-un stadiu foarte, foarte decisiv”, a declarat directorul Institutului naţional pentru boli infecţioase Anthony Fauci într-o conferință de presă.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a anunţat că depistarea este de-acum disponibilă în cele 50 de state americane şi că 2.000 de labortoare sunt în măsură să ”trateze testele de coronavirus mult mai rapid”.

”Mulţumită unei legi, care urmează să fie adoptată luni de Congresul american, testele vor fi în curând gratuite pentru toţi americanii, inclusiv celor care nu dispun de o asigurare de sănătate”, a mai spus vicepreședintele american.

”Atunci când aceste teste vor fi desfăşurate, săptămâna viitoare, veţi vedea un vârf în Statele Unite”, a declarat și expertul Deborah Birx, care i-a îndemnat pe americani să acorde prioritate persoanelor cu risc în centrele de depistare.

”Totul va fi bine. Destindeţi-vă”

În schimb, președintele Donald Trump s-a arătat optimist: ”Acesta este un virus foarte contagios, este incredibil. Însă este ceva asupra căruia noi avem un control extraordinar. Totul va fi bine. Destindeţi-vă. Vom ieşi cu bine. Toate astea vor trece”.

Donald Trump a ținut să felicite Rezerva federală pentru decizia de a-şi scădea brusc dobânzile de zero, pentru a îndigui consecinţele economice ale epidemiei noului coronavirus, o măsură pe care o reclama de luni de zile.

După ce a minimalizat mult timp amploarea epidemiei, preşedintele Donald Trump a anunţat starea de urgenţă vineri. Un semn al unei cotituri în conştientizare, el s-a hotărât să se supună personal unui test, care a ieșit negativ.

Preşedintele american Donald Trump a suspendat toate călătoriile din Europa către SUA în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Cel mai puternic om de pe planetă a luat această decizie pentru o perioadă de 30 de zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×